Túldimenzionált kupé a Rezvanitól

A Rezvani Beast Alpha egy Lotust bújtat a lemezei alatt, elég ügyesen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kaliforniai Rezvani új sportkocsit mutatott, a Beast Alpha keménytetős kupé, előrecsúszó ajtókkal és 500 lóerővel. Biztató, hogy Lotus alapokra épül.


Sokan nyúltak már a Lotus Elise-hez, ebből építette a Hennessey is a jelenleg a világ leggyorsabb autója címet viselő sportkocsiját. Most a Rezvani is az Elise-re építkezett, nem úgy, mint a tavaly bemutatott kabrió Beastnél, ahhoz az Ariel Atomot használták. A Beast Alpha keménytetős kupé és csak a szélvédőkeretén látszik, mi is volt valójában. Kinézete túl sok, rengeteg az eltúlzott részlet, persze ez igaz az egész kocsira is.
Hirdetés

Az ajtók nem normálisan nyílnak, hanem az autó oldalával párhuzamosan csúsznak előre. Érdekes különlegesség, talán használhatóbb, mintha felfelé nyílnának. Motorja maradt a Honda származék 2,4 literes benzines, viszont a turbót kompresszor váltotta, valamint többek között a dugattyúkat és a vezérműtengelyt is nagyobb teljesítményűre cserélték. A rengeteg átalakítással 500 lóerőt hoztak ki belőle, ez szimplán hátsókerékre küldve elég életveszélyesen hangzik, viszont 3,2 másodperc alatt futja a 0-60 mérföld/órát (96km/h).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?