Tuningolt Lexus majdnem-kombi rendel

A japán driftvilág ezúttal a Lexus IS-t vette kezelésbe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár ez a Lexus még Toyotaként látta meg a napvilágot, így is mindenképp érdekes!

Azok számára, akik szorosabb figyelemmel követik a japán driftvilág egyik tartóoszlopa, a Kazama Auto tevékenységét, nem ismeretlen a mester teljesítménye. Most egy eredetileg még Toyota Mark II Blit néven anyakönyvezett járgányból varázsoltak olyan Lexus IS-t, ami majdnem kombi.
Hirdetés
A mondhatni semmilyen izgalmas stílusjeggyel nem rendelkező szedán külsőre talán nem mutatott sokat, viszont mechanikailag kifogástalan gép volt. Erre az egyik legjobb bizonyíték a 2,5 literes, soros hathengeres, 1JZ-GTE turbómotor, ami alapjáraton 280 lóerőt nyújt 363 Nm nyomatékkal. Hogy a külső méltóvá váljon a tartalmas belsőhöz, Kazama-szan fogta a Lexus IS orrát, és a szedán orrára illesztette, illetve a motorházfedélbe vágott hatalmas légbevezető rostély, az első tengely mögött helyet kapó légcserenyílások, a driftsportra optimalizált első légterelők, valamint a kitört kerekek mind-mind sokat dobtak a dizájnon. Az átépített motor teljesítményéről nincsenek információk, viszont meghagyták a kagylóüléseket, a versenykormányt, sőt! Még a 60:40 arányban osztva dönthető üléspadot is. Ebből áll tehát a Kazama-féle Lexus majdnem-kombi, még a csomagtartó eredeti kárpitozását is meghagyták.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?