Túraautó és roadster is jön a McLaren 570S-ből

A McLaren az 570S új kiviteleivel bővíti sportszériáját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Van nála drágább és erősebb, mégis a McLaren 570 S talán a cég jelenlegi legemblematikusabb modellje. Nem csoda, hogy bővítik a kínálatát.


Aki kicsit is szereti a sportkocsikat, annak az elmúlt pár év nem telt unalmasan. Mindegy, hogy a Ferrari, a Lamborghini, vagy a Porsche az ember lieblingje, mert a fejlődés és az új típusok szemkápráztatóak. Dacára a szigorodó környezetvédelmi előírásoknak, valamint az autókat egyre inkább csak helyváltoztatási eszközként szemlélő felfogásnak, a legjobb sportkocsigyárak reneszánszukat élik az elmúlt öt-hat évben. Erősebb, gyorsabb, hihetetlen teljesítményű szuper- és hipersportautók jelentek meg, amikről a legtöbben persze csak álmodhatunk, mégis jó róluk ábrándozni. Ebbe a tendenciába illik bele a kilencvenes évekbeli legendás F1 után a Mercedes SLR-t is gyártó McLaren szárnyalása is. A nevét hordó csillagos gép után jött az MP4-12C, majd a mai három sorozatban kínált komplett termékpaletta.
Hirdetés


A csúcs a P1, alatta a 650S és alváltozatai, a 625C és a 675 LT foglalnak helyet. A sportszéria a tavasszal bemutatott 570S-sel indult, és elérhetőbb változatával, az 540C-vel bővült, annál viszont nem lesz gyengébb, sem olcsóbb McLaren. A brit Autocar riportja szerint bővülhet a kínálat derékhada. Az 570S-ből eszerint kijönne egy nyitott tetejű változat is, a Spider, valamint egy tágasabb, a hétköznapokon jobban használható GT változat is. A GT, azaz a gran turismo beltere kevésbé lenne sportkocsis, csomagtartóméretét is megnövelnék, míg a hajtáslánca változatlan maradna. Vele szemben a Spidert úgy terveznék, hogy alig legyen lassabb a zárt 570S-nél. Előbbi jövőre, utóbbi 2017-ben jelenhetne meg az előzetes hírek szerint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?