Turánék nyerték a Budapest-ralit

Így durrogott az Audi S1 a Műjégpályán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Aki péntek este ott volt a városligeti prológon, csodákat látott és hallott. Különben a Turán, Zsíros páros fölényesen nyerte a Budapest-ralit.


Hét szűk esztendő után ismét volt Budapest-rali, s aki péntek este dacolt a rettenet hideggel, elképesztő show-t látott és hallott - na nem elsősorban a ralimezőny részéről, bár közülük is volt, aki szépen végigrajzolta a betonpályát. A jég nélkül is borzasztó csúszósnak látszó Műjégen parádésan tolta például a versenyen kívül kocsizó Janika, de Bútor is az egyaránt S2000-es Peugeot 207-tel, ahogy Herczig szintén a maga S2000-es Skoda Fabiájával. Turán Frici és a 2008-as Ford Focus WRC bemutatójára sem lehetett panasz, bezzeg az éllovas Kazár kissé csalódást keltően tudta le a maga köreit a Citroën Xsara WRC-vel. Egy rakás Mitsubishi, Lada és BMW (sofőrjeinek) produkciója is élményszámba ment, illetve a historicos csapatból is volt, aki nem kímélte a technikát.
Hirdetés
Mindazonáltal az ifjabbik Béres-féle B-csoportos legenda Audi S1, valamint az autocross szakágból átránduló Kárai Tamás irgalmatlan erős Skoda Fabiája és Szabó Krisztián hihetetlen gyors buggyja jelentette az est, az időmérésmentes prológ fénypontját. Szerencsére többször is. Szombaton aztán a 21. Budapest-ralit az előzőleg Kassán is első Turán, Zsíros duó nyerte nagy fölénnyel - mind a 9 szelektíven ők győztek a Pilisben és környékén. Abszolútban Kazárék vezetnek, szezonzárás a Mecsekben november 7. és 9. között.
A 21. Budapest-rali végeredménye (élcsoport)
  1. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Ford Focus WRC) 57:28.7 p (127,7 km/ó)
  2. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Citroën Xsara WRC) + 2:10.7 p
  3. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Peugeot 207 S2000) + 2:39.3
  4. Herczig Norbert, Igor Bacigal (Skoda Fabia S2000) + 3:08.9
  5. Matics Mihály, Rubóczky Attila (Mitsubishi Lancer Evo9 RS) + 5:29.9
  6. Ollé Sándor, Czakó-Budai Annamária (Ford Fiesta S2000) + 5:44.1


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?