Turbós négyhengeres és hibrid lenne a következő Nissan Z?

A Nissan 370Z utódja többféle motorral is készülhet, lesz hibrid is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ma már a Ford Mustang is négyhengeres, miért ne lehetne a Nissan következő Z modellje is épp ilyen? Sőt, lesz állítólag hibrid változata.


A Nissan vezérhelyettese nemrég bejelentette, hogy a most futó 370Z utódjához többféle motort is lehet majd rendelni. Egy újabb riport szerint ezek közül legalább az egyik hajtáslánc hibrid lesz. Japán lapértesülések szerint a következő Z roadsterként fog bemutatkozni, ráadásul az említett hibrid verzióban, négyhengeres benzinmotorral. Az eddigi információk még inkább a spekuláció kategóriába tartoznak, de állítólag a Renault-Nissan szövetség partnere, a Mercedes-Benz adja ezt a sornégyest.
Hirdetés


A robbanómotor 250 lóereje sem kevés, hozzá jönne még az elektromos segédlet. A villanymotort a hétfokozatú automataváltó és a motor közé építenék. Mindezeknek hatására az új Z akár - perverz módon alacsony - 100 kilométerenkénti 5 literes fogyasztást is adhatna. Az eddigi riportok szerint a V6-os verzió nem szűnik meg, a Nissan motorjától viszont elbúcsúzhatunk: a következő Z amerikai piacra szánt nem feltöltött változatában már Mercedes V6-os lesz. A következő Z, ha igazak a hírek, olcsóbb is lenne elődjénél.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?