Tuti nem kapunk az új Subaru WRX-ből

Megvillantották az új Subaru WRX vonalait. De Európa nem kap belőle

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy korábbi tanulmányautó már előrevetítette, hogy a Subaru WRX nem tűnik el a történelem süllyesztőjében. Állítólag még idén bemutatják.

Mindent megkap a következő generációs Subaru WRX, ami méltó a hárombetűs névhez. Azt már biztosan mindenki megemésztette, hogy az aktuális generáció sem Impreza, csak simán WRX. Azt már nehezebb lesz, hogy az új nem jut el Európába a szigorú emissziós szabályok miatt. Még 2017-ben mutatták be a VIZIV koncepcióautót, amivel megmutatták, milyennek is képzelik a következő WRX-et, ami viszont 2014 óta önálló modell. Szóval már nem mai csirke, tényleg megérett a cserére. A most belengetett képen ügyesen rejtették el az árnyékban az autó jó nagy részét. De a motorháztető hatalmas légbeömlő nyílása kétséget sem hagy afelől, hogy vérbeli WRX-et kapnak a világ bizonyos piacain a sportautókért rajongó vásárlók. Meg nem erősített infók alapján 2,4 literes boxer duruzsol majd az orrában 300 lóerővel, az STI modellben pedig közel 400 pacival. Állítólag hatfokozatú manuális váltót társítanak hozzá, emellett semmiféle villanyos rásegítést nem kap. Emiatt nem érkezhet Európába, hacsak meg nem szánják a tervezők az öreg kontinens lakóit, és ugyanezért nem valószínű a BRZ érkezése sem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?