Tűzoltásra is jó a Mercedes Unimog

A Mercedes Unimogja egy igazi munkagép, íme ezúttal tűzoltóként

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Unimog sokféleképpen használható, jól érzi magát az utakon, a Dakar pályáin, sőt még kempingezésre is alkalmas. A németek most viszont tűzoltót építettek belőle.


Kirchzarten önkéntes tűzoltósága átalakította ezt az U 5023-ast, a nagyjából mindenre alkalmas járműből ezúttal tűzoltógép készült. A 450 milliméteres hasmagasság, az állandó összkerékhajtás és a hatalmas terepjáró gumiabroncsok miatt szinte nincs előtte akadály, éppen ezért a németországi Fekete-erdő tűzvészei elleni küzdelemre használják.
A beépített Ziegler magasnyomású szivattyúval akár 3000 liter vizet is képes magából kipréselni. A teljes kapacitás iszonyatos, 4 000 liter, és még további 500 liter oltóanyag tárolására is képes. Az Unimog maga egy négyhengeres BlueTec 6 dízelmotorral működik, amely 231 lóerőt és 900 newtonméter nyomatékot tud. Ez így már elég combos ahhoz, hogy bármilyen tereppel és bármilyen tűzzel megküzdjön.
Hirdetés

Végezetül itt egy videó arról, hogy hogyan, illetve mire használja a tűzoltóság az épített Unimogot bevetés közben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?