Úgy gyorsul a G-Power 7-ese, mint a gyári M5

Adott egy kis jót a G-Power az M760Li-hez, hogy úgy gyorsuljon, mint az M5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha valahonnan számíthattunk masszív tuningcsomagra a legerősebb 7-es BMW-hez, akkor az a G-Power volt. A műhely kicsit feltornázta az erőt, aminek a vége az M5-ével egyenlő gyorsulási idő lett.


Évtizedek óta várhatjuk a G-Power tuningcsomagjait a legújabb BMW modellekhez, ma is egészen aktívan részt vesznek a tuningcsomagok gyártásában. Legújabb szettjük épp a legerősebb 7-eshez érkezett, az M760Li alapból is lehengerlő teljesítményét tornázták még feljebb. A hatalmas luxuslimuzin orrában az egyes Rolls-Royce modellekből is ismert 6,6 literes duplaturbós V12-es motor dolgozik, mely gyárilag 610 lóerőt és 800 Nm nyomatékot teljesít, az új M5 érkezéséig ez volt a legerősebb BMW, ám a G-Power M760Li-je ennél még többet tud.
Hirdetés

Bűvészkedtek a kompjúterével, aminek az eredménye 700 lóerő és 900 nm nyomaték lett. Az M760Li 3,9 másodperces gyorsulási értéke már gyárilag is lehengerlő, a tuningolt kivitel viszont 3,4 másodperc alatt megfutja a 100 km/h-t. Kiiktatták a gyári sebességlimitert is, így 250 helyett csak 310 km/h-nál tilt le. A G-Power közleménye szerint a motorvezérlő megpiszkálásakor alaposan ügyeltek arra, hogy a biztonsági gátak megmaradjanak, vagyis a motor ne lehessen kevésbé tartós, mint gyárilag. Az apró külső átalakítások mellett 21 colos, elöl 9, hátul 10,5 col széles felniket kap elöl 255/35, hátul 295/30-as abroncsokkal. A tuningszett egyébiránt azért is érdekes, mert az M760Li gyártását kénytelen volt leállítani a BMW az új károsanyag-kibocsátási normák miatt. Részecskeszűrők beépítésére lenne szükség, amire kevés az esély a szűkös motortér miatt, így az M760Li gyártását hivatalosan egyelőre csak szüneteltetik, de megvan az esélye, hogy már nem készül több, így a G-Power ügyfélköre ezzel meglehetősen szűk marad.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?