Úgy tűnik, mégsem lesz Mazda-alapú roadstere az Alfának

A Mazda MX-5 marad MX-5, az Alfa Spider pedig teljesen Alfa lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az a hír járja, hogy az új Alfa Spider mégsem a Mazda MX-5-re, hanem az Alfa saját moduláris padlólemezére fog épülni.

Az nem hír, hogy jön az új Alfa Spider, az viszont már az, hogy a 2016-ban várható roadster mégsem a legendás, s a világ legnépszerűbb ilyen modelljének számító Mazda MX-5 legújabb, negyedik generációjának alapjaira fog épülni.
Sergio Marchionne konszernvezér már korábban is kijelentette, hogy a Spider olasz lesz, azaz Olaszországban fog készülni, de a legfrissebb - a német Autobild által megszellőztetett - információk szerint a Spider valóban teljesen olasz, Mazda-mentes lesz. A korábbi híreszteléseket cáfolva a Fiat-Chrysler új hátsókerékhajtású és moduláris padlólemezén érkezhet majd, az ígéretek szerint csekély saját tömeggel és a műfajhoz passzolóan kétülésesként, hátsókerékhajtással.
Hirdetés
Az új platformot nem mozaikszóval illeti az Alfa, Giorgio kódnévre hallgat, s majd a már nagyon régóta várt (és Ferrari-motorral is esélyes) 159-utód Giuliát, valamint a márka két crossoverét is hordozhatja, a teljes modellsor 2018-ra állhat fel. Giorgio Amerikában is szerencsét kíván majd próbálni, a mestersége szerint moduláris platform az új Chrysler 300, valamint a Dodge Charger és Challenger sorozatok új verzióinak alapjául is szolgálhat majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?