Új 1,33 literes motort fejlesztett a Renault

Új turbós benzineseket dob piacra a Renault

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

TCe 115, TCe 140 és TCe 160 néven jönnek az új 1,33 literes turbós benzinesek, melyeket elsőként a Scénic és Grand Scénic modellekbe építenek be.

Három teljesítménnyel jön az új TCe benzines motorcsalád a Renault-nál. Gyártásánál olyan technológiát is bevetettek, amit a Nissan GT-R motorjánál is alkalmaznak

Új motorcsaláddal bővül a Renault motorok kínálata. A francia gyártó egy 1,33 literes négyhengeres, turbós benzinest fejlesztett, amely három különböző teljesítményszinttel lesz majd elérhető. Elsőként a Scénic és Grand Scénic kapja meg őket a jövő év folyamán, de ezt a motort várhatjuk az új Mercedes-Benz A-osztályban is.

Hirdetés

A TCe 115 manuális, a TCe 140 és TCe 160 manuális és EDC duplakuplungos váltóval lesz rendelhető. A teljesítményüket a nevük tükrözi, 115, 140 és 160 lóerősek lesznek. Az új TCe 140 a leköszönő TCe 130-hoz képest 35 Nm-rel több forgatónyomatékot ad, ez ráadásul szélesebb fordulatszám-tartományban lesz elérhető. Érdekesség, hogy a fejlesztés során a Nissan GT-R-nél is alkalmazott technológiát alkalmazták. A henger fala olyan bevonatot kapott, mint a szupersportkocsi blokkja, hogy jobb legyen a hőelvezetés és kisebb a súrlódás.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?