Hirdetés

Új 1,33 literes motort fejlesztett a Renault

Új turbós benzineseket dob piacra a Renault

TCe 115, TCe 140 és TCe 160 néven jönnek az új 1,33 literes turbós benzinesek, melyeket elsőként a Scénic és Grand Scénic modellekbe építenek be.

Három teljesítménnyel jön az új TCe benzines motorcsalád a Renault-nál. Gyártásánál olyan technológiát is bevetettek, amit a Nissan GT-R motorjánál is alkalmaznak

Új motorcsaláddal bővül a Renault motorok kínálata. A francia gyártó egy 1,33 literes négyhengeres, turbós benzinest fejlesztett, amely három különböző teljesítményszinttel lesz majd elérhető. Elsőként a Scénic és Grand Scénic kapja meg őket a jövő év folyamán, de ezt a motort várhatjuk az új Mercedes-Benz A-osztályban is.

Hirdetés

A TCe 115 manuális, a TCe 140 és TCe 160 manuális és EDC duplakuplungos váltóval lesz rendelhető. A teljesítményüket a nevük tükrözi, 115, 140 és 160 lóerősek lesznek. Az új TCe 140 a leköszönő TCe 130-hoz képest 35 Nm-rel több forgatónyomatékot ad, ez ráadásul szélesebb fordulatszám-tartományban lesz elérhető. Érdekesség, hogy a fejlesztés során a Nissan GT-R-nél is alkalmazott technológiát alkalmazták. A henger fala olyan bevonatot kapott, mint a szupersportkocsi blokkja, hogy jobb legyen a hőelvezetés és kisebb a súrlódás.

Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?