Új aktív biztonsági csomagok a Toyotákhoz

Jövőre kerül gyártásba a Toyota új biztonsági rendszere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövő évtől kezdődően TSS néven jönnek a japán gyártó új biztonsági csomagjai. A cél a balesetek megelőzése, illetve mérséklése.


Az autózás során a leggyengébb láncszem az ember. A balesetek döntő többsége ugyanis a vezetők figyelmetlensége miatt következik be. Az emberi tényezőt egyre több gyártó egyre nagyobb mértékben próbálja kiiktatni az autózásból. A Toyota sem tesz másképpen, jövőre több aktív biztonsági csomaggal látja el autóit.
A kompakt autók a TSS C csomagot kapják meg, amely tartalmaz egy kamerát és egy lézeres radart. Amennyiben a rendszer ütközés közeli állapotot detektál, a vezetőt vizuális és akusztikus alapon is figyelmezteti. Ha a sofőr erre nem reagál, akkor az autó automatikusan fékezni kezd. A csomag része még a távolsági fényszóróasszisztens, amely automatikusan vált a tompított és távolsági fény között, továbbá a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer is.
Hirdetés
A TSS P biztonsági rendszer a közép- és felsőkategóriában fog megjelenni. A TSS C változaton túl további radart tartalmaz, amely a távolságtartós tempomat szerepét fogja ellátni. Ezen kívül gyalogosfelismerő is kerül az aktív biztonsági csomagba. A Toyota azt is megerősítette, hogy egy új, jármű-jármű közötti kommunikációs rendszert fejleszt. Újdonság lesz még a LED-es adaptív fényszóró, ami jobb megvilágítást nyújt éjszaka, ugyanakkor kevésbé fogja vakítani a szembejövőket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?