Új alkatrészek készülnek a régi Toyota Suprákhoz

A Toyota is beszáll régi modelljeinek fenntartásába, korábbi Supra alkatrészeket gyártanak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A klasszikus autók fenntartása egyre nagyobb divatot alakít. A Mazda és a Nissan után most a Toyota is beszáll a youngtimer modellek fenntarthatóságába, Supra alkatrészeket kezdenek gyártani.


Egyre több gyártó koncentrál nagy erőkkel korábbi modelljeiknek fenntarthatóságára. A Mazda utána Nissan Nismo részlege kezdett el alkatrészeket gyártani újra, így már az első MX-5 tulajok és a Skyline R32, R33 és R34 tulajdonosok is rendelhetnek teljesen új alkatrészeket. A Toyota most száll csak be ebbe a szegmensbe, de egyből azzal a modellel, amire most hatalmas a kereslet. Az ötödik generációs Supra érkezésével robbant a harmadik, de főleg a negyedik szériás Suprák piaca, sorra kerülnek elő a megőrzött darabok és 100 000 dolláros licitekkel csapnak le rájuk. ezeket az autókat fenn is kell tudni tartani és ehhez a Toyota most azzal járul hozzá, hogy eredeti alkatrészeket kezd el gyártani újra az A70 és A80 szériákhoz.
Hirdetés
A két legutóbbi modellhez készülő új alkatrészeket egyelőre nem részletezte a Toyota. A GR Heritage Parts Project névre keresztelt megmozdulás során várhatóan első körben karosszéria elemekre készülhetünk, a Nismónál is így indítottak. Később érkezhetnek az apróbb alkatrészek, kábelkötegek, de akár motor alkatrészekre is van esély. A legendás 2JZ motor gyártásának újraindításával sikerülne a piacon alaposan felpezsdíteni és nem csodálkoznánk, ha az új Supra mellé sokan lendületből rendelnének a klasszikus sorhatosból is. Az alkatrészek elérhetősége egyelőre csak Japánban lesz lehetséges, de nagy valószínűséggel globális projektté fogják növelni, amint tisztázzák a részleteket is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?