Új arcot és stop-startot kapott a Land Rover Discovery

Megújult, de lényegében változatlan maradt a Discovery

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem vártunk forradalmi megújulást és nem is kaptunk: a Land Rover Discovery diszkrét ráncfelvarráson esett át. Ennél sokkal fontosabb, hogy hathengeres dízelmotorja az új modellévben stop-starttal kíméli a környezetet.


Ahogy azt már korábban a kémfotókon is láttuk, a Land Rover luxusterepjárója nem esett át túl erőteljes esztétikai beavatkozáson, csak egy kis diétát kapott, ami a stop-start rendszernek köszönhető. A november közepétől rendelhető autónak megújult az orra, új továbbá a hűtőmaszk, a lökhárító, frissek a fényszórók és újítás a LED-es nappali fény is. Emellett rendelhető két újabb keréktárcsa, illetve továbbra is marad a kínálatban a Black Design Pack felszereltségi csomag 20 hüvelykes felnikkel.
Változtak a feliratok a kocsin: a motorfedélen a Land Rover logót a Discovery felirat váltja és immár nem Discovery 4 a típus megnevezése, hanem pusztán Discovery. A faráról eltűnik a motor megnevezése, amely ezentúl az első ajtókon kap helyet. A változtatás nem érinti a Közel-Keletet és az Amerikai Egyesült Államokat, ahol minden marad a régi. A 2014-es Discovery 256 lóerős (2000 1/perctől 600 Nm nyomatékú) háromliteres turbódízele a korábbinál takarékosabbnak ígérkezik, a nagytestű szabadidő-autó a gyártó sajtóközleménye szerint 100 kilométerenként megelégszik 8 liter gázolajjal, szén-dioxid-kibocsátását pedig a korábbi 230-ról 213 gramm/kilométerre szorították vissza. Alapfelszereltség a nyolcfokozatú ZF automata váltó, a végsebesség maradt 180 kilométer/óra, a 8,8 másodperces százas sprintidő sem változott.
Hirdetés

Új vezetősegéddel gazdagszik az üresen 2,5 tonnás kocsi, a Range Roverben megismert pocsolya-mélységmérőt a ráncfelvarrott Evoque után a Discovery is megkapja. utóbbiban nagyobb szükség lesz rá, a Discovery nemcsak jó terepképességekkel bír, hanem úgy is néz ki, mint egy becsületes terepjáró. További újdonság a holttérfigyelő, a hátulról érkező ütközésveszélyre, a keresztirányú forgalmat jelző és a kereszteződésekben kikandikáló kamerarendszer. A Discovery is megkapja a Range Roverekben bevezetett Meridian prémium audiorendszert nyolc hangszóróval és 380 wattos erősítővel. Ennek a csúcsváltozatában felárért 17 hangszóró és 825 Watt szórakoztatja az utasokat. Ha épp arra vágynának az amúgy expedíciókhoz is kiváló terepjáróban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?