Új arcot kapott a Mitsubishi ASX

Átrajzolták a Mitsubishi ASX orrát, hogy jobban illeszkedjen a márkaarculatba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már 2009 óta piacon van a Mitsubishi kompakt szabadidő-autója, ám most jelentősen átszabták az arcát.


Sokkal jobban illeszkedik új arcával az ASX a Mitsubishi más szabadidő-autói közé. A hivatalosan Dynamic Shield névre hallgató frontrészen minden új. A fényszórók, a hűtőrács, az alsó motorvédő-elem és a lökhárító sarkaiba tolt ködlámpák is, ugyanakkor már-mind ismerős az Eclipse Cross modellről, amelyre nagyon hasonlít az új ASX. Hátul már kevésbé drámai a változás. Megváltozott a lámpák rajzolata és immár LED-ek világítanak bennük (kivéve az irányjelzőt), valamint új a hátsó lökhárító is, közepén a védőelemmel. Emellett új színek jelentek meg a palettán, név szerint a „Gyémántvörös”, a Napsugár Narancs” és a „Tölgy Barna”.
Hirdetés

Az utastéri formákon sem tűnik fel változás, azonban a központi kijelző mérete 8 colosra nőtt és természetesen továbbfejlesztették a multimédiás rendszert. Elérhetővé válik egy új alkalmazás is, amely feldolgozza a sebességmérő, a kilométerszámláló, az üzemanyag-mennyiség és egyéb járműinformációk adatait, majd amennyiben szükségét érzi útvonalat tervez a legközelebbi benzinkúthoz.

Ahol valószínűleg csak benzint tankolhat a tulaj, ugyanis Európában a négyhengeres, kétliteres szívó benzinmotorral forgalmazzák a szabadidő-autót a sajtóanyag alapján, ami mélyen hallgat bármilyen más erőforrásról. A motorhoz ötfokozatú manuális vagy hat virtuális fokozatot kínáló CVT váltó társulhat és mindkét változat megvásárolható elsőkerék- vagy összkerékhajtással is. Az új ASX-et először március elején, a Genfi Autószalonon mutatják meg a közönségnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?