Új átkelő a szerb-magyar határon

Ismét megnyitják a régi röszkei határátkelőhelyet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy régi és egy új határátkelőhely megnyitásáról tárgyalt a magyar és a szerb belügyminiszter Horgoson.

Pintér Sándor és Ivica Dacic belügyminiszter megállapodást írtak alá „Magyarország Kormánya és a Szerb Köztársaság Kormánya között a közúti, a vasúti és a vízi határforgalom ellenőrzéséről”. A megállapodásnak köszönhetően év végéig közúti határátkelőhelyet létesítenek Ásotthalom és Bački Vinograd (Bácsszőlős) között, továbbá ismét megnyitásra kerül a Röszke és Horgos közötti országúti átkelő is.
A magyar oldalon 1,5 kilométer új út épült a meglévő földút nyomvonalán, amellyel párhuzamosan a szerb oldalon is elkészült az összekötő az országhatárig. Az átkelőhelyet közös épületben és szolgálatban építik majd fel: létrehozásában a két ország szakemberei vesznek részt, hiszen az átkelőnek a magyar és a szerb követelményeknek is meg kell felelnie. A jövőben így Ásotthalom központjától Szabadkáig 13 kilométert kell majd autózni a mostani 50 helyett - olvasható a delmagyar.hu[/url] oldalon.
Hirdetés
A belügyminiszterek vajdasági találkozóján szó esett a régi horgos-röszkei határ újbóli megnyitásáról is. Pintér Sándor azt mondta: 300 millió forintból üzemelhet újra az átkelő. Az összeg elfogadásáról szóló javaslat már a kormány előtt van. A tervek szerint két sávon indulhat meg a forgalom a régi átkelőn, amely turistaszezonban éjjel-nappal, máskor reggel 6-tól este 10-ig lesz nyitva. Pintér Sándor nem zárta ki, hogy az átkelőt már idén nyáron megnyitják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?