Új Audi terepkombi

Begördült az új Audi A6 allroad

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pár hónappal az Audi A6 Avant bemutatása után megérkezett a kombi erdőjáró változata is.


Alig pár hónapja mutatta be az Audi az új A6 Avantot és gyakorlatilag eddig is tudtuk, hogy nem fogják kihagyni az allroad terepkombit sem, melyről most érkeztek meg az első gyári képek. A recept mit sem változott, kicsivel nagyobb a hasmagasság, határozottabbak a lökhárítók, a karosszériát műanyagok óvják körös-körül, nagyobbak a kerekek, a tetőn pedig kétoldalt ott találhatók az elmaradhatatlan csomagtartó-rögzítő sínek.
A hasmagasság persze nézőpont, illetve kedv kérdése, mivel az allroadhoz alapáron jár az állítható légrugós felfüggesztés, melynek magasságát a sofőr mindig a különféle szituációkhoz igazíthatja. Az ESP is kapott egy off-road beállítást, így az autó könnyebben megőrzi tapadását a normál menetstabilizátorokat könnyedén őrületbe kergető, csúszós, laza talajon is.
Az allroad kétféle motorral lesz kapható, egyikük háromliteres V6-os dízel, a másik ugyanekkora, s szintén hathengeres, V-építésű, turbós, de benzines motor. Akárcsak a sima Avant belterében, a megnyújtott tengelytávval itt is a hátul ülők járnak jól. Ezzel viszont még nincs vége a sorozat frissítésének: Frankfurtban érkezik az S6 limuzin és kombi, tavasszal pedig az A6 benzin-elektromos hibridváltozattal rukkolnak elő.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?