Új autót nem, de kütyüket bemutat a Chevrolet Frankfurtban

Minden változatához kínál valami újat a Chevrolet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mivel az új Cruze késik, a Corvette kabriót elsütötték Genfben, a Chevroletnek nem maradt újdonsága a legfontosabb európai autós seregszemlére. Hogy azonban ne kongjon a standjuk, számos kényelmi és biztonsági kütyüvel felszerelt modellt állítanak ki.


A Chevrolet a 2013-as Frankfurti Autószalonon bemutatja a Spark Bubble kiadását, amelynek sportos lökhárítóval, oldalvédőkkel, 15 hüvelykes, fehérre festett alufelnis és fehér vagy rózsaszín Bubble matricákkal díszített sárvédős változata Magyarországon nem lesz kapható. A műbőrös üléshuzat mellett színes dekorációk dobják fel a különszám belterét. Mindezeknél fontosabb, hogy a Chevrolet legnépszerűbb európai modelljének biztonságát standard elektronikus menetstabilizáló (ESC) fokozza, motorjának emissziója Euro 5+ besorolású. Javult a mini felszereltsége is, sok piacon standard a Bluetooth-kapcsolatú rádió, a CD-lejátszó, valamint az USB- és az aux-in csatlakozó.
A 2014-es modellévben kétféle MyLink rádióval lesz kapható a Cruze, mindkettő könnyedén összekapcsolható és megosztható mobiltelefonnal. Az eddigit kiegészítő, ikonos képernyőjű új rendszer a magasabb felszereltségű autókba kerül. Navigációs funkciókkal bír, CD-lejátszót vezérel, de hanggal is utasítható, sőt felolvassa a szöveges üzeneteinket. Idén ősztől háromféle benzinmotor választható a Cruze valamennyi karosszéria-változatához. Ezek az 1.4-es turbó (140 LE/103 kW), valamint az 1.6-os (124 LE/91 kW) és 1.8-as (141 LE/104 kW) motorok. Az eddigi dízel-választékot, amely az 1.7-esből (130 LE/ 96 kW) és a 2.0 literesből (163 LE/120 kW) állt, az 1.7-es 110 LE (81 kW) teljesítményű változata egészíti ki. A Cruze valamennyi motorja közül ennek legkisebb a szén-dioxid-kibocsátása – a Chevrolet sajtóanyaga szerint 99 gramm kilométerenként.
Hirdetés

Vezetéstámogató segédekkel eddig rosszul állt a Chevy, ezt a hiányosságot ezúttal pótolja, vagy legalábbis enyhíti a Cruze magasabb felszerelési szintjeihez elérhető radaros holttér-figyelő. Ez a külső tükörben villant fel borostyánszínű fénydiódával figyelmeztető jelzést, ha abban az irányban indexel a vezető, ahol másik jármű van a zónában.
Az új modellévtől hasonló holttér-figyelmeztetés lesz az Orlando egyterűben is. A magasabb felszereltségű Orlandók parkolássegéddel is választhatók, amelyek a megfelelő parkolóhely kiválasztásában és a beparkolás közbeni kormányzásban adnak tanácsot. Újdonság, hogy az Orlandóhoz hamarosan hátsó utastéri fűtést lehet rendelni, illetve 1,4-es benzines turbómotorjához már automatikus váltó is kapcsolódhat.
Nem nagy siker Európában a Malibu, ezen segíthetnek a kétliteres dízelmotorján végrehajtott változások, amelyek révén a gyártó közlése szerint 4,7 liter/100 kilométerre szorították le a fogyasztást. A kocsi jól felszerelt változataihoz tolatókamera, a fékasszisztenshez pedig villogó féklámpa jár.
A Chevrolet Frankfurtban kiállítja a Trax kisterepjáró 1,4 literes turbómotoros, fronthajtásos változatát is, amely hatfokozatú manuális sebességváltóval nulláról száz kilométer/órás sebességre 9,5 másodperc alatt gyorsul fel. A néhány éve megújult Chevrolet Aveo MyLink internetes rádiót és héthüvelykes érintőképernyős tolatókamerát kap. A jobban felszerelt kivitelek tükörházába fénydiódás irányjelző kerül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?