Új bajnokot avatott az autós tájékozódási Georallye kupa

Véget ért a 2013-as Georallye Magyar Bajnokság

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy hete zajlott az idei Georallye Magyar Bajnokság zárófutama, az évad új győztest hozott.

Mint előzetesen beszámoltunk róla, múlt hétvégén került sor a 72. Georallye versenyre, mely egyben a 2013-as Georallye Magyar Bajnokság zárófutama is volt. A mérkőzés különlegessége volt, hogy ezúttal jelenleg is aktív versenyzők készítették az etapokat, ráadásul a négy etapból kettőt olyan csapat írt ki, amelynek tagjai nagy versenyzői tapasztalattal rendelkeznek ugyan, de itinert most rajzoltak először.
A rendezvény központja a megszokott őszi helyszín, a Baranyaring Gokart Centrum volt, a versenyen négy tájékozódási és négy ügyességi számot teljesítettek az indulók, ez utóbbiból kettőt gokarttal. Az ügyességi különlegességét idén az autós tolatási szám jelentette, mely alaposan próbára tette a vetélytársak autóvezetési képességeit.
Voltak új indulók is az év utolsó autós tájékozódási mérkőzésén, de a rutinos versenyzőknek sem lehetett okuk a panaszra, ők sem unatkoztak, a tájékozódási szakaszok a mezőny öregjeinek elmondása alapján a várakozásoknak megfelelően nagyrészt játékosak, ugyanakkor gondolkodtatóak voltak, az etapok készítői ügyeltek rá, hogy a teljes szakaszon maximálisan koncentrálniuk kelljen a rutinosabbaknak is. Köszönhetően a gokartos etapoknak, szép számmal akadtak indulók a gyermekek kategóriájában is, utóbbiban talán ezúttal neveztek a legtöbben.
Hirdetés
A 72. Georallye ügyességi versenyének végeredménye
  1. Ambrus Sándor
  2. Kiss Tamás
  3. Varga Jenő


A 72. Georallye tájékozódási versenyének végeredménye
  1. Sebestyén Tamás – Sebestyén Tamás – Becze-Sebestyén Ildikó
  2. Kiss Tamás - Szabó József - Kissné Balázs Márta - Kiss Blanka
  3. Skutnik Tibor – Villant Levente – Székely Gergely

[/szlista]
[/keret]
Az etaponkénti részletes eredmények elérhetők a szervező Pécsi Georallye Autósport Egyesület honlapján.
Az idei évre véget értek a Georallye versenyek, de a sportág iránt érdeklődők számára továbbra is hetente friss információkat ígér a PG-ASE honlapja. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a jövő évi Georallye versenyeken is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?