Új betűkombináció a Fiattól: jöhet az 500XL

Ötvözi és tovább nyújtja az eddigi 500-as variánsokat a Fiat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miniautóból hétüléses egyterű? A Fiat szerint lehetséges, az 500-asból kreált 500L toldásával hétüléses családszállítót is várhatunk az olaszoktól.


Az autóban főzhető kávéval és az 500-asnál jóval nagyobb méretekkel, 500L néven érkező formás családi egyterűjével kívánja felrázni a kisautó alapú egyterűek szegmensét a Fiat, s az sem titok, hogy 500X néven -Sedici utód- szabadidő-autót is láthatunk hamarosan az olaszoktól. Most pedig újabb verziók, az 500L Trekking, azaz optikai elemekkel szabadidő-autóssá tett kiadása, sőt az 500XL, még tovább toldott, hétüléses egyterű szabadalmi rajzai is megjelentek.
Hirdetés

Utóbbi még az 500-ashoz képest 60 cm-rel eleve toldott 500L-nél is 15 centivel hosszabb, de még így is 4,3 méteres hosszon belül marad. A fotók alapján az XL tengelytávja nem lesz nagyobb az L 2,61 méteresénél, azaz hossztöbblete hátsó túlnyúlását növeli majd, s harmadik - talán csak gyerekek számára elegendő méretű - üléssora legjobb esetben is a hátsó tengelyen, de sanszosabban mögötte kaphat majd helyet.
A szabadalmi rajzokat is közreadó carscoop.blogspot.com információi szerint az 500XL jövő év végén kerülhet majd gyártásba - főként Európa számára, az Egyesült Államokban például nem kíván labdába rúgni ilyen parányi hétülésessel a Fiat.

Az 500L Trekking állítólag csak terv, s nem több, mint egy optikai, szabadidő-autós megjelenést adó csomag, amilyet ugyanilyen névvel például a Qubo esetében is láthattunk már. Egyedi lökhárítóit oldalsó műanyagborítás, terepprogramos ESP és szolid futómű-emelés egészítheti ki, de összkerékhajtás ezen 500-asba nem fog kerülni, az megmarad a múlt héten már egészen élethű képeken mutatott 500X kiváltságának.
Képek forrása: carscoop.blogspot.com
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?