Új buszokkal bővült a Volánbusz flottája

Augusztusban 29 új autóbuszt állít forgalomba a Volán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább folytatódik a buszállomány fiatalítása, most az utasok egyik kedvenc típusából vásárolt a Volánbusz.

Idén sem torpant meg a flotta fiatalítása, 2018 óta közel 800 új vagy újszerű autóbuszt vásárolt a Volánbusz. A legújabb beszerzés keretében a nyár utolsó hónapjában 29 új Neoplan Tourliner áll az utasok rendelkezésére. A német gyártó turista autóbuszokat szállít a Volánnak, amivel országszerte találkozhatunk. A keleti régióban Ózd és Budapest között futnak majd az új buszok, de többek között Zalaegerszeg, Siófok, Pécs és Keszthely környékén is felbukkannak az Neoplánok.
Hirdetés
A Tourlinerek kényelmes méretű lábtérrel várják az utazóközönséget, akik USB kábelen vagy akár 230 voltos aljzaton keresztül tölthetik eszközeiket, illetve fedélzeti wifi is rendelkezésre áll. A klímával szerelt buszokon két LCD kijelzőn keresztül történik az utastájékoztatás, de a kézmosóval felszerelt mellékhelyiség sem hiányozhat, tekintettel arra, hogy hosszabb utakon teljesítenek szolgálatot a Tourlinerek. A 12,1 méter hosszú autóbusz utastere 49+1+1 elrendezésű, azaz a sofőr és kísérője mellett 49 utas foglalhat helyet. Az összesen 2,3 milliárd forintba kerülő járműveket a típushoz elérhető legerősebb erőforrás hajtja. A hátul elhelyezkedő 12,4 literes MAN gázolajos motor 460 lóerős, illetve 2300 Nm nyomaték leadására képes. Az erő átviteléről 12 fokozatú automataváltó gondoskodik, a gyorsabb utazás érdekében pedig TEMPO 100 vizsgával rendelkeznek az autóbuszok, azaz autópályán a 100 km/h is engedélyezett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?