Új Celica a Toyota Prius alapjain? Mutatjuk, milyen lehetne!

A Toyotától teljesen független a Prius alapú Celica dizájnja, ám az ötlet maga nagyon menő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sajnos nem hivatalos fotó, sőt, még csak tervben sincs hasonló modell a japán autóipari óriásnál, de azért egy pillantást biztosan megérdemel a GR 86 és az új Prius digitális szerelemgyermeke, amelyet egy Theottle néven futó online-művész álmodott meg.

Előfordul, hogy az autósvilág csak úgy megkapja egy gyártótól, amire vágyik, ám egy bizonyos rétegnek napról napra egyre kevesebb ilyen jellegű öröm jut. Manapság ugyanis egyre több sportmodell veszik el a kínálatból örökké, a rajongók akarata ellenére. Ilyen a Toyota Celica is, amelynek a visszatérésére már több mint másfél évtizede várunk. Ennek adott hangot a digitális világban Theottle néven ismert művész is, aki most épp egy Priusból álmodta újra a jövő Celicáját, mert miért ne? Nem csak a kész alkotást, annak születését is közzétette a művész: az alábbi videón a munka minden lépését megtekinthetitek.
Hirdetés
A végeredményről pedig csak annyit, hogy bár nagy valószínűséggel még hasonló ötlet sem merült fel soha a valódi tervezőasztalnál, ezt a kupét igazán megépíthetné a Toyota. Elsőre logikátlannak tűnik, ám jobban belegondolva nem csak a látványos dizájn miatt épülhetne az új, igencsak menőre sikerült Prius alapjaira egy sportos modell. Legtöbbször ugyanis maga a sportos forma, amit hiányol a nép, amelyet az ehhez társuló erős és környezetszennyezőnek minősülő motor lehetetlenít el.
Hirdetés
Éppen ezért lenne tökéletes megoldás a Prius műszakiságából kiindulni. Az ugyanis a legújabb generációval nem csak környezetbarát maradt, de még akár erősnek is mondható a maga 2,0 literes, e-Four összkerékhajtást is adó, 193 lóerős változatával. Persze, a mai világban ez már közel sem rengeti meg a világot, de egyetlen lóerővel még mindig többet tudna, mint az utolsó, T23 kódú Celica legerősebb, 1,8 literes, 192 lóerős motorral kínált verziója. Egyelőre azonban mindez csak álom, viszont ahogy azt a fenti képeken és videón, illetve az alábbi instagram-posztban is láthatjátok, legalább egy elég szép álom.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2022.12.18. at 14:38
  Permalink

  Sajnos eléggé esetlen, rút kiskacsa lett ez a kupé is. A helyzet az, hogy sajnos a japán designerek a legtöbbször eléggé félrenyúlnak, már ami a stílust és az összképet illeti. Nem megy, na. Ez az, amiben az európaiak mindig is jobbak voltak, az más kérdés persze, hogy a tömegmodell a legtöbbször kiábrándító a koncepcióhoz képest.

  Említek egy üdítő (ázsiai) kivételt: a KIA GT4 Stinger Concept szerintem az utóbbi évek toronymagasan kiemelkedő, stílusteremtő autója, csak hát kár, hogy nem valósult meg ez sem (vagyis nem ebben a konkrét formában).

  Nézzétek csak:
  https://www.caranddriver.com/photos/g18065302/kia-gt4-stinger-concept-photos-and-info-news-gallery/

Vélemény, hozzászólás?