Új Citroënt hoz a hajnal a C5 előzetesben, pár nap és megérkezik

Hétfőn leplezik le az új Citroën C5-öst, mutatjuk a beharangozó videót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hogy mi is lesz ez pontosan, azt senki sem tudja, de az éjjeli snittek alapján egy kombi, egy hatchback és egy crossover elegye. Ezzel a merész vállalással a Citroën hatalmasat lőhet: kérdés, hogy telitalálat lesz, vagy mellémegy a célközönsége ízlésének.

Írtunk már a Citroën C5 közúton tesztelt prototipusairól és egy, a kinézetét spekuláló nem hivatalos grafikáról, most viszont végre elérkezett a leplezetlen valóság is, hajnali félhomályban.
Hirdetés
Az érdekesnek ígérkező autó külleme sem hétköznapi, a látványos hűtőrácsot közrefogó LED fényszórók oldalanként két ledcsíkkal teremtik meg az autó éjjeli egyéniségét, hátrább haladva pedig - egy igen kreatív, sok fénytörést generáló oldalnézettel arrébb - vastag leghátsó oszloppal, 3D lámpákkal és ívelt hátsó szélvédővel találkozhatunk. Hivatalos információ alig akad még a modellről, valószínűleg az új EMP2 platformra épült, ahogy az 508-as Peugeot is. Ez valószínűleg azonos motorválasztékot jelent majd, de ez már csak spekuláció. Ha így lesz, akkor 1,5 és 2,0 literes dízelmotorokra, és 1,6 literes benzinesre számíthatunk - 129 és 224 lóerő közötti teljesítményszinteken. Ezen felül számolni kell még a plug-in hybrid lehetőségével is, amelynek legegyszerűbb megvalósítása 222 lóerőt és 54 kilométeres elektromos hatótávot eredményezne. Április 12-én kiderül, hogy helyesek-e a tippek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?