Új Citroënt hoz a hajnal a C5 előzetesben, pár nap és megérkezik

Hétfőn leplezik le az új Citroën C5-öst, mutatjuk a beharangozó videót

Hogy mi is lesz ez pontosan, azt senki sem tudja, de az éjjeli snittek alapján egy kombi, egy hatchback és egy crossover elegye. Ezzel a merész vállalással a Citroën hatalmasat lőhet: kérdés, hogy telitalálat lesz, vagy mellémegy a célközönsége ízlésének.

Írtunk már a Citroën C5 közúton tesztelt prototipusairól és egy, a kinézetét spekuláló nem hivatalos grafikáról, most viszont végre elérkezett a leplezetlen valóság is, hajnali félhomályban.
Hirdetés
Az érdekesnek ígérkező autó külleme sem hétköznapi, a látványos hűtőrácsot közrefogó LED fényszórók oldalanként két ledcsíkkal teremtik meg az autó éjjeli egyéniségét, hátrább haladva pedig - egy igen kreatív, sok fénytörést generáló oldalnézettel arrébb - vastag leghátsó oszloppal, 3D lámpákkal és ívelt hátsó szélvédővel találkozhatunk. Hivatalos információ alig akad még a modellről, valószínűleg az új EMP2 platformra épült, ahogy az 508-as Peugeot is. Ez valószínűleg azonos motorválasztékot jelent majd, de ez már csak spekuláció. Ha így lesz, akkor 1,5 és 2,0 literes dízelmotorokra, és 1,6 literes benzinesre számíthatunk - 129 és 224 lóerő közötti teljesítményszinteken. Ezen felül számolni kell még a plug-in hybrid lehetőségével is, amelynek legegyszerűbb megvalósítása 222 lóerőt és 54 kilométeres elektromos hatótávot eredményezne. Április 12-én kiderül, hogy helyesek-e a tippek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?