Új Dacia nagycsaládosoknak és fuvarosoknak

Kémfotón a Dacia Popster buszlimuzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Előreláthatóan 13 és 15 ezer euró, azaz 3,5-4 millió forint körüli áron lesz kapható a Popster.

A képeken a Dacia új nagyméretű buszlimuzinja, a Popster hatékonyan álcázott változata látható. A J92 kódnév alatt fejlesztett típus megjelenése 2012 második félévére várható: a képekről kivehető az autó erősen dobozszerű, ezáltal viszont meglehetősen tágas utasteret sejtető formája. A Daciatól megszokott, C-oszlopra magasan felhelyezett hátsó lámpákkal, és még az is kivehető, hogy a Popster oldalsó tolóajtókat kap hátul, ami jelentősen megkönnyíti mindennapi használatát. A fotókon kétféle változat látható: a rövidebb tengelytávú modellt áruszállításra tervezték, és a költséghatékonyság érdekében ennek csak a jobb oldalán található tolóajtó.
Egyszerű, sallangoktól mentes, praktikus belső tér várható, a három üléssoron hét felnőtt helyezkedhet el. Mivel az eddig tesztelt Daciák nem szerepeltek túl jól a törésteszteken (mindhárom háromcsillagos eredményt ért el), valószínű, hogy a Dusterhez hasonlóan az ABS, az elektronikus fékerő-elosztó és a vészfék-rásegítő alapáron kerül az autóba. Egyes piacokon Renault, máshol a már ismerős Dacia By Renault márkanévvel kerül forgalomba a Popster, de az biztos, hogy ahol megjelenik, ő lesz a kínálat legolcsóbb buszlimuzinja. Ha ehhez hozzátesszük, hogy már a Duster is remekül fogy, valamint, hogy az újabb Daciák már automata váltót is ígérnek - a Popsternek bizony komoly siker jósolható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?