Új dízel a Giulietta és a 159-es számára, takarékosabb Mito

Takarékosabb Alfák Párizsban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kisebb teljesítménnyel is elérhető a kétliteres Multijet a Giuliettában és a 159-ben, az 1.3 JTD Mito fogyasztása is csökkent.

Noha még igazán be sem indult az Alfa Romeo Giulietta forgalmazása, máris két újabb változatot jelentettek be az olaszok. Genfben debütál a 170 lóerős 1.4 Multiair turbómotor a dupla kuplungos TCT váltóval, ez a szerkezet nemsokára a kétliteres, 170 lóerős dízelhez is elérhető lesz. Ezen kívül a kétliteres Multijet 140 lóerőre csökkentett teljesítményű változata lesz újdonság. A 350 Nm nyomatékú dízel szabványos fogyasztása mindössze 4,5 l/100 km. Ez a motor a 159-esbe is bekerül, igaz ott csak 136 lóerős teljesítménnyel kínálják, és a középkategóriás autóban ez lesz az alap-dízel.
A Mito egy különösen takarékos Eco változattal képviselteti magát a Párizsi Autószalonon. A 95 lóerős, 1,3 literes dízelnél a motorvezérlés átprogramozásával és a váltóáttételek megváltoztatásával csökkentették a szabványos fogyasztást 4,3 l/100 km-ről 4,0 l/100 km-re. Ennek ellenére a menetteljesítmények nem romlottak számottevően, a 100 km/h-s sebességet 11,6 másodperc alatt éri el, végsebessége 180 km/h.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?