Új dízel, új szín, új Mini

Tisztább, szebb Mini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új, környezetbarát dízelmotorokkal, némileg átalakult külsővel és belsővel, valamint új színekkel kapható augusztustól a Mini.

Némiképpen felfrissített külsővel és két új dízelmotorral lehet kapni augusztustól a Minit. A két 1,6-os gázolajos motor a BMW-családból származik. A 90 és 112 lóerős erőforrás a háromajtós változatban 99 g CO2-ot bocsát ki kilométerenként, amellyel az egyik legkörnyezetbarátabb Minivé vált.
A kisebbik motor 270 Nm nyomatékot ad le, míg a nagyobbik 270-et, amivel az autó gyorsulása 11,4 illetve 9,7 másodperc nulláról százra. A Clubman (kombi) változatnál ugyanezek az értékek 11,8 és 10,2-re módosulnak.
Az új motorok bevezetése jó ok volt arra, hogy mostantól már a nyitott változatot is megvásárolhassuk dízel erőforrással.

A karosszéria változásai közül a legszembetűnőbb az első lökhárító, ahol a levegőbelépő nyílást lejjebb helyezték, amivel nem csak egy ráncfelvarráson esett át az autó, hanem a gyalogosok sérülésveszélyét is csökkentették a nagyobb deformálódó zónával.
Újak lettek a ködlámpák és a Mini Cooper S két fékhűtőnyílást is kapott. Ezen kívül az oldal irányjelzők is megújultak.
A hátsó lökhárítót is átdolgozták kicsit. Itt is új ködlámát kapott az autó. A pót féklámpák pedig LED-esek lettek, amelyek erős fékezés esetén villogással nyomatékosítják a hátul haladónak, hogy lassítson.

A Mini egyik különlegessége mindig is a külső dizájnja és változatos, variálható fényezése volt. A megújult autó ezért kötelezően öt új színt kap, amellyel a vevők biztosan nem fognak beleolvadni a korábbi Minisek körébe.
Belül a középső konzol, a kormánykerék és a légkondi kezelőszerve is megváltozott, és természetesen új kárpitokkal rendelhető az autó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?