Új fotók és információk az év végén érkező Opel Corsáról

Most még álcázva fut, év végére piacon lesz az új Opel Corsa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Év végén jön az ötödik generációs, E-betűvel jelölt Opel Corsa. Előkészületben a gyártás, úton az álcázott tesztautók.


A mostani (D) Corsa utódjának szánt E-generációt már korábban is megmutatta az Opel, s az álcázott példányok alapján már spekulatív, álca nélküli fotó is megjelent, a Corsa E bevezetési idejéről azonban eddig nem beszélt az Opel hivatalosan.
Hirdetés
Most ennek is eljött az ideje, a becsomagolt tesztautók már utolsó tesztköreiket futják, előkészületben van a gyártás, év végére piacon lesz a Corsa E a gyári információk szerint.
Teljesen új - szentgothárdi - 1,0 literes, háromhengeres SIDI (közvetlen befecskendezéses) turbómotort, új futó- és kormányművet kap. Frankfurt, azaz a rüsselsheimi márkaközpont környékét már most ellepik az álcázott, már az 1,0 literes SIDI turbómotorrral hajtott tesztautók. Mivel ez a motor az 1.4-es, 100 lóerős szívót és a 120 lóerős turbót egyszerre váltja, azokkal összevetve tesztelik.
Gyári beszámolók szerint a háromhengeres turbómotor nyomatékával, alacsony zajszintjével, valamint az új hatfokozatú váltóval és az áthangolt futóművel együtt adott jó vezethetőségével a várakozásoknak megfelelően teljesít.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?