Új funkcióval segít korrekt példányt találni a Használtautó.hu

Használtautó.hu: már külön kereshetők a feltöltött dokumentumokkal rendelkező autók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nehéz, de messze nem lehetetlen hazánkban korrekt használt autót találni. A legjelentősebb állományú hazai oldal, a Használtautó.hu új keresési funkcióval segíti a böngészést.


Év eleje óta működik a szuf.magyarorszag.hu címen a hazai rendszámot viselő autók adatainak lekérése a Közúti Közlekedési Nyilvántartásból. Persze még manapság is sokszor akadozik az oldal, ezért annak, aki el kívánja adni autóját, érdemes letöltenie, s az autó hirdetéséhez feltölteni, ugyanúgy, ahogyan az autó szervizkönyvéről készült fotókat, valamint az autóhoz tartozó számlákat, akár szkennelve. Minél több információt adunk ugyanis egy autóról, annál hitelesebb lesz a hirdetés. Esélyes, hogy egy általunk letöltött CarVertical adatlap is jó pont lehet.
Hirdetés


Saját tapasztalatom, hogy érdemes teljesen korrekt, minden hibát ismertető, hiteles leírást készíteni az autóról, apróbb sérüléseit fotón is megmutatni. Lehet, hogy nem fog izzani a telefonunk, de ezt én mondjuk inkább előnynek, mint hátránynak értékelem, ám a részletes leírással és az autó pontos ismertetésével simán elérhető az, hogy valóban csak a megfelelő érdeklődővel kelljen aztán találkozni, aki aztán tapasztalataim szerint el is viszi az autót. Nem vagyok egy nepper, de a családban lévő használt autók eladását jellemzően magamra vállalom, a részletes leírás eddig mindig meghozta gyümölcsét: az első személyes érdeklődő minden alkalommal el is vitte az autót. Nem az én varázsom volt a háttérben, ha ugyanis csak fotókkal és leírással segítettem akár rokonaim, akár kollégáim autóeladását, a taktika működött. A dokumentumok feltölthetőségén túl nemrégiben jelent meg egy új funkció a Használtautó.hu felületén, ami segíthet a vásárlóknak korrekt példányt találni, az eladóknak pedig abban, hogy a korrekt autókat könnyebben megtalálják a vásárlók. Ez pedig az, hogy

immár keresni is lehet a feltöltött dokumentummal rendelkező hirdetésekre.

Jelenleg a Használtautó.hu 95 ezer személyautó-hirdetésének közel 7,5 százaléka, több mint 7000 személyautó rendelkezik feltöltött dokumentumokkal. Ezek a hirdetések már a monitoron keresztül is többet mutatnak magukból, persze továbbra is érdemes biztosra menni, s a papírok alapján és akár ránézésre is jó autót még mindig érdemes átvizsgálásra vinni a vásárlás előtt, ahogyan az autóvásárlás többi alapszabályát is ajánlott tartani. Ugyanakkor az kétségtelen, hogy a már lekérdezhető, feltölthető, kereshető dokumentumokkal minden eddiginél könnyebb korrekt használt autót találni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?