Új kétliteres TSI-t kap a VW Passat és a Beetle az USA-ban

Új benzines turbóval bővül a VW Passat és a Beetle motorkínálata Amerikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jövő évtől a Volkswagen Beetle és Passat amerikai változata is megkapja az erősebbik 2,0 literes TSI motort, ám Európában még erősebb 2,0 literesekkel futnak.


Röviddel a 2018-as Tiguan 2 literes TSI motorjának bejelentése után tudtuk meg, hogy az új motor elérhető lesz a 2018-as Passat és Beetle modellekben is, egyelőre csak az amerikai piacon - hiszen nálunk eleve erősebbek a csúcs 2,0 literesek. Az új, Gen3.B belső névre hallgató benzines a tavalyi Audi A3 és Audi A4 Ultra modellekben jelent meg először, a gyártó ismert EA888-as motorjának továbbfejlesztéseként.
Hirdetés

A 2.0 TSI-ben újdonságnak számítanak a módosított dugattyúk, az újratervezett változó szelepvezérlés, a 11,7:1-es sűrítési viszony és a nagyobb nyomású befecskendezők. A Miller-ciklusban üzemelő motor egy kisméretű turbót használ. Teljesítménye 184 lóerő, forgatónyomatéka 300 Nm lesz 1600 1/perc fordulaton. A korábbi 1,8-as motorhoz viszonyítva ez 14 lóerővel és 50 Nm-rel jelent többet. A Volkswagen szerint a teljesítmény növekedése mellett kb. 8 százalékkal hatékonyabb lesz az új blokk kifutó társaihoz képest. Annak ellenére, hogy USA-specifikus motorról van szó, nem kizárt, hogy az 1.4-1.5 TSI átállásnak megfelelően Európában is bevetik az új turbós benzinest.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?