Új laborban nyüstöli autóit a Toyota

Elkészült a Toyota új európai tesztpályája

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legnagyobb japán autógyár 47 millió eurót és két és fél évet fordított az európai építkezésre.

A Toyota Motor Europe bejelentette, hogy elkészült új házi tesztpályája a belgiumi Zaventemben található TME Technikai Központ tőszomszédságában. A pálya felépítése 47 millió eurót emésztett fel, építése pedig közel két és fél évig tartott. Az új, 65 ezer négyzetméter területű tesztpálya hatalmas szerepet játszik majd a Toyota Európának szánt kis és kompakt modelljeinek fejlesztésében. A technikai központban 770 fő dolgozik, ebből 430-an foglalkoznak kutatási-fejlesztési feladatokkal. A legutóbbi beruházással együtt a Toyota eddig összesen 167 millió eurót költött a zaventemi központ fejlesztésére.
A pálya központi eleme az 1,4 km hosszú ovális aszfaltcsík, van egy 90 méter átmérőjű csúszópálya, többféle burkolattal ellátott utak a zajok és vibrációk vizsgálatára, valamint különféle szakaszok féktesztekhez. Az új pályák segítségével a mérnökök a korábbinál több adatot gyűjthetnek az autók menetkényelmét, gördülési zaját és vibrációit tekintve, de ezen kívül a kanyarodási képességek, motorteljesítmény és fékhatás elemzését is nagyban előmozdítja a létesítmény. Az építkezés káros környezeti hatásait is igyekeztek minimális szinten tartani. Az alap kiásása során keletkezett mintegy 36 ezer tonna építkezési hulladék 98 százalékát még a helyszínen újrahasznosították. Az új épületeket a környezethez igazították, és részletes zajvizsgálatot végeztek, hogy semmilyen körülmények között se zavarják a környéken lakók mindennapjait.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?