Új megoldás Ford Mondeo ST-re

Akár ilyen is lehetne a Ford Mondeo ST

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyári információ egyelőre nincs az aktuális Ford Mondeo ST kiadásáról, ám dizájnterv már van rá. A hazai munka után itt egy maláj változat.

Már itthon is kapható az új Ford Mondeo, de az ST izomkiadásról még nincs hír - legalábbis gyári forrásból. A virutáltunerek azonban már elkészítették munkáikat. Honfitársunk, X-Tomi már októberben jelentkezett saját pályaművével, most pedig a Szingapúrban élő, de maláj születésű Theophilus Chin készített egy képzeletbeli ST kiadást a Ford számára egy ajánlással: érdemes lenne az izomszedánokat kedvelő európai piac számára ilyet is hozni.
Hirdetés

Megjegyzendő amúgy, hogy az öreg kontinensen csak a hibrid kapható négyajtósként, a többi motorverzió esetén a vevők az ötajtós és a kombi közül választhatnak. Így aztán Theophilus Chin is az ötajtós alapján készítette el a többi verziónál is nagyobb hűtőmaszkot hordó, mélyebbre húzott lökhárítós, hátul négy kipufogóvéges képzeletbeli ST-t. Hogy mi hajtaná, arról egyelőre nincs hír. Erősebb motor kellene bele, mint a mostani csúcs, a 240 lóerős 2.0 EcoBoost, hiszen az ST nem csak megjelenésben kellene különbözzön a többi variánstól. Legalábbis az igazi fanatikusok szerint. Volt ugyanakkor már 2.2 TDCi motoros ST is, így aztán simán lehetséges, hogy az ST csak egy sportos külső lesz a csúcsmotorokhoz - ha egyáltalán lesz.
Bár gyári információ még nincs a Mondeo ST érkezéséről, ugyanakkor kár lenne kihagyni a ziccert, amivel nyilván még jobban lehetne eladni az itthon jellemző céges eladásokban is népszerű középkategóriást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?