Új modellel léphetünk be a Lexus világába

Nyugdíjba vonul a Lexus CT 200h, ám érkezik egy újdonság a helyére

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két éven belül elköszön a 2011-ben bemutatott kompakt CT, a helyére valami egészen más érkezhet.

Nyolc évvel ezelőtt a hibrid CT 200h-val tette be a lábát a Lexus a kompakt kategóriába. A Luxus CT 200h a harmadik generációs Toyota Prius alapjaira épül, annak az 1,8 literes motorját és hibrid hajtásláncát kapta fokozatmentes CVT sebességváltóval együtt. Az új belépőmodell számos most futó Lexus típussal együtt a TNGA platformra fog épülni, ami merevebb és könnyebb alapot nyújthat az új modell számára. A Lexus szerint elképzelhető, hogy szakítanak a kompakt ferdehátú kialakítással és nem túl meglepő módon SUV irányba terelik a legolcsóbb Lexust is, így már négyféle SUV lenne a Lexus európai kínálatában (jelenleg az UX,NX,RX kapható, mint Lexus SUV).
Hirdetés
A pletykák szerint a CT 200h utódja tisztán elektromos hajtással érkezne, mellyel rögtön a legelső tisztán elektromos Lexus címet is birtokolhatná. Az új jövevényt az UX szériánál kisebbnek ígéri a gyártó, így biztosan 4,5 méter alatt marad a hossza. Az elektromos hajtással és a kis méretével igazi városi autó lehet prémium körítéssel. Az új Lexusnak komoly kihívója lehet az Audi Q2, a Mercedes GLA, a BMW X1/X2 és a Volvo XC40, bár az előbb említett típusokból (még) nincs elektromos változat, de már suttognak egy tisztán elektromos kis Mercedes érkezéséről EQA néven.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?