Új módszert vetett be a rendőrség: kamionnal a kamionosok ellen

Pofátlan(TAN)ítás EXTRA - bekamerázott kamion segítette a rendőröket az M5 autópályán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bekamerázott kamionnal fülelte le az előzési tilalmat megszegőket a rendőrség az M5 autópályán.

Több mint egy éve fut - hatalmas sikerrel - a rendőrség Pofátlan(TAN)ítás videósorozata, nem mellesleg a szabálytalankodók kiszűrésére és elcsípésére is remek módszer a jelöletlen autókból kamerázás. Az autópályán előző kamionok eddig is számíthattak a lebukás veszélyére, ám leginkább csak akkor, ha utolérte őket előzés közben egy (bármilyen) rendőrautó, hiszen amúgy egy 80-nal menő jelöletlen autó is gyanús lehetett volna a sofőröknek. Most viszont új módszert vetettek be a rendőrök: egy kamiont kameráztak be, azt előzhették meg a kamionok, majd a normál rendőrautók szólították ki a szabálytalan sofőröket a forgalomból.

Hirdetés
Az új módszert első ízben az M5-ös autópályán vetették be. Fontos tudni, hogy a kamionnal előzés nem minden esetben szabálytalan, a KRESZ csak 6-22 óráig és csak a két sávos autópályákon, autóutakon tiltja - a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvények számára. Magyarán ahol van harmadik sáv, illetve 22-6 óráig kell számítani a kamionok előzésére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.12.20. at 21:24
  Permalink

  Sok aljas műszaki állapotú füstölgő szart mikor fogják ki zárni a forgalomból ??????????
  Az agyon tuningolt verdákról nem is beszélve azonnal bezúzni mindet nem hatósági vizsga azt újból forgalomba rakni( ha esetleg meg is fogják )
  Ja bocs mérni könnyebb
  Elbújni,kamionba kamerát rakni a sok fusztrált faszkalap is inkább haladni mint ilyen olyan felvételeket készítene nem értem!
  Én egy elég nagy autóval közlekedem van is benne erő úgy 272 le de ha valaki jön gyorsabban én is félre állok nem tartom fel had menjen
  Ja és felvételt se készítek………….

 • 2020.12.20. at 21:59
  Permalink

  Valamelyik észkombájn zsernyák nagyon megerőltette magát ezzel az ötlettel. 🙂
  Szánalmas, tehetségtelen bagázs, csak az a baj, hogy mi fizetjük ezeket a bohócokat.

 • 2020.12.20. at 23:25
  Permalink

  Gondolom a kamerás kamionnal 80-nal mentek, a többi meg eleve 89-el szokott krúzolni, így eléggé nyilvánvaló volt, hogy meg fogják előzni. Én inkább csőbe húzásnak hívnám. 9km/h-ás különbséggel előzhetne felőlem egy kamion, idegölő inkább az, amikor ennek töredéke miatt előznek kilómétereken át.

 • 2020.12.21. at 06:17
  Permalink

  – Londonban van, hogy csak azért megy egy nyerges az autók között, mert magasból könnyebben kiszúrják, ha valaki menet közben mobilozik.

  – A rendőrség helyében ha kamion előzésre/szabálytalanságra akarnék bárkit kényszeríteni akkor egy ADR-s autót raknék ki csalinak, azok tényleg csak 80km/h végsebességel tudnak közlekedni.

  – A Skoda rendszáma amúgy RNP654, ha valaki látja, rendőrt lát (a követési távolságot eléggé nem tartotta be)

  – Drónnal így emberek felett tilos repülni, gondolom eseti légtérengedélyt sem kértek, remélem a szabálysértési eljárást automatikusan elindították (hülyék amúgy, a Matrice amiket kaptak olcsóbban használható, mint kamionnal fel-alá csorogni üresen, hogy keressenek néhány szerencsétlent, akit megbüntetnek)

 • 2020.12.21. at 09:02
  Permalink

  És akkor csodálkoznak rajta, hogy köpködik őket. Jó, hogy nincs jobb dolguk, mint a kamionost szop@tni, akik velük ellentétben pénzt termelnek és érdemi munkát végeznek…

Vélemény, hozzászólás?