Új motort is kap a frissebb arc mellé a Renault Kadjar

Elérkezett a Renault Kadjar ráncfelvarrásának ideje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Enyhén módosítottak a Kadjar megjelenésén és optimalizálták a motorjait is.


Szeretné megőrizni erős pozícióját a kompakt szabadidő-autók szegmensében a Renault, ezért nem hagyhatta „elöregedni” a Kadjart, úgyhogy a ráncfelvarrás mellett döntöttek. Ahogy azt ilyenkor szokás, minden oldalán finomítottak kicsit. Elöl átrajzolták a lökhárítót és egy kicsit mélyebbre nyúló hűtőrácsot illesztettek rá, krómdíszek kíséretében. Elöl újdonságnak számítanak még a LED- fényszórók és az immár téglalap alakú, szintén LED- technikájú ködfényszórók. Hátul szintén átrajzolták a lökhárítót, és itt is megjelentek a LED-fények, ám drámai változás nem történt. A vásárlók három új szín közül is választhatnak, illetve megjelent két új könnyűfém keréktárcsa is kínálatban 17 colos, illetve 19 colos méretben.

Az utastérben körülnézve a 7 colos, érintőképernyős kijelző tűnik fel elsőként, amelyről a multimédiás rendszer kezelhető. A légkondi kezelőszervei modernebb megjelenést kaptak és feltűnő lehet még az ajtók burkolatán az ablak-, és tükörmozgató gombok és a áthelyezése. Emellett új és kényelmesebb ülések kényeztetik az utasokat, hátul ráadásul két USB csatlakozó és szintén új szellőzőnyílások sorakoznak.

A motorháztető alatt is megjelentek újdonságok. Az új 1,3-as turbófeltöltéses benzinmotor 140 vagy 160 lóerővel szolgálhatja a vezetőt és mind a két változat elérhető az EDC automatikus sebességváltóval is. Hozzányúltak azonban az 1,5 literes dízelhez is, amelyből kifacsartak némi plusz erőt, így már 115 lóerővel és 260 Nm nyomatékot kínál, miközben a szén-dioxid kibocsátása is csökkent. Egyelőre csak a hatfokozatú manuális sebességváltóval kérhető, ám a jövőben a Renault szeretné összeházasítani a hétfokozatú automatikus váltóval is.
Hirdetés

A másik dízel egység, az 1,8-as is megújult és 20 lóerővel többet mutat fel. Tehát már 149 lóerős 340 Nm nyomaték kíséretében. Ez a változat szintén a hatfokozatú manuálissal érhető el, viszont az elsőkerék-hajtás mellett összkerékhajtással is választható. Az új Kadjart először a Párizsi Autószalonon láthatják élőben az érdeklődők októberben, majd néhány héttel később a márkakereskedésekbe is megérkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?