Új olcsó Suzuki a láthatáron, Genfre jön a Celerio

Suzuki Celerio: indiai kisautó az egész világnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Legkisebb modelljét, az Altót váltja a Genfi Autószalonon debütáló Celerióval a Suzuki.

Az egész világon növelni szeretné eladásait a Suzuki, így Genfben világautóként fogja bemutatni az Indiában slágermodellnek számító, ott is gyártott, számos piacon ma is Celerio néven futó Alto utódját, a Celeriót. Az európai verzió méretei és paraméterei még nem ismertek, az viszont biztos, hogy a miniautók szegmensébe érkezik, s esetleges, hogy nem csak az Altót, hanem a hazai, esztergomi Splasht is váltja. Az Altóéhoz mérten frissített 1,0 literes (háromhengeres) benzinmotorral, kézi és robotizált váltóval is kapható lesz. Az alábbi, remek indiai akcentussal angolul beszélő úriember szerint nem lesz olyan jó kocsi, mint az Indiában Grand i10 néven kapható új Hyundai i10, ellenben városban jól használható, könnyen vezethető, s robotváltójával is olcsó, valamint takarékos modell lehet.
Hirdetés

Hogy mennyire, azt március 4-én, a Genfi Autószalon nyitónapján tudhatjuk majd meg. Slágermodellnek mondjuk a most egyetlen verzióban, légkondival, valamint sok más mellett elektromos ablakokkal és központi zárral 2,5 millióért kínált Altóhoz hasonlóan a Celeriót sem várhatjuk hazánkban. Itthon olcsóbban, 2 440 000 forintért kapható meg az egy kategóriával nagyobb, minőségben és garanciájával sem rosszabb Dacia Sandero szintén minden fontos extrát adó Arctic kivitele.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?