Új Opel versenyautóval indul a Szalay-Bunkoczi páros a Dakaron

Egy friss Opel Grandland X versenygéppel vág neki a magyar páros Perunak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Szalay-Bunkoczi páros ismét elindul a világ egyik legnehezebb versenyén, a Dakar ralin. A versenyzők újra a különleges megmérettetésre felékészített Opel Grandland X-nek szavaztak bizalmat.


Múlt héten ünnepelték az Opel Magyarország és az Opel Dakar Team 15 éves együttműködését. A múltidézés mellett azonban bemutatták a csapat új autóját is, amellyel nekivágnak a soron következő Dakarnak. A továbbfejlesztett Grandland X-et a januári Dakaron veti be először a páros. A legendás verseny 2019-es útvonalát érdekes módon kizárólag Peruban jelölték ki (a viadal szlogenje: 100% Dakar, 100% Peru), és a sajtótájékoztató során egy izgalmas információt is elhintett a pilóta a verseny jövőjéről.
Hirdetés

Valószínűleg a 2019-es lesz az utolsó Dakar Dél-Amerikában. „Jó esély van rá, hogy a Dakar egy év múlva visszatér Afrikába, aminek én nagyon örülök, de azért az utolsó dél-amerikai versenyen mindenképp szerettem volna rajthoz állni, mert a Dakar mégiscsak a Dakar" – nyilatkozta Szalay. „Ráadásul nagyon szép emlékeink vannak Peruról, amikor 2012-ben először ért itt célba a mezőny, kétmillió ember várt minket Limában, élő emberfalban autóztunk. Elképesztő az a motorsport iránti rajongás, ami ott övezi a Dakar indulóit, ezért hatalmas élmény ott versenyezni. A pályák homokosak, és nagyon nehezek, a rendezők minden napra dűnéket ígérnek, de remélem, ezek a dűnék januárban mások életét nehezítik majd meg, nem a miénket. Ami pedig az Opel Grandland X-et illeti, nos, vadonatúj motort kapott, megmondom őszintén, eleinte szenvedtünk is vele, mert nem akart beindulni, ugyanis százhatvanas fordulat kell neki, amit mi nem tudtunk. Egy gyorsabb önindítót kell hozzá használni, de erősebb és gyorsabb lesz vele ez a gyönyörű autó.”
A Dakar rali január 6-án kezdődik, és január 17-ig tart, Peru, homokos, dűnés, embert próbáló tájain. Az össztáv 5000 kilométer, ebből a mért szakaszok hossza 3000 km.
„Elkötelezettség, céltudatosság, innováció, folyamatos fejlődés és erős csapatmunka jellemzi az Opel Dakar Teamet, s ezek azok az értékek, amelyek mentén együtt tudunk dolgozni, amelyekkel az Opel Magyarország is azonosulni tud. A csapat nagy tervekkel készül következő szezonra, s a Dakarra, ahogyan az Opel Magyarországnak is nagy tervei vannak 2019-re: valóságos termék-offenzíva várható, jön például az új Corsa és elektromos Corsa, a hibrid Grandland X, az Év Haszongépjárműve díjat elnyert új Opel Combo, az új Vivaro, hogy csak a legfontosabbakat említsem” - nyilatkozta Bakai Gergely, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?