Új Pofátlan(TAN)ító autókkal lett gazdagabb a rendőrség

A Pofátlan(TAN)ító akció olyan sikeres, hogy még több civil rendőrautóra van szükség

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még több jelöletlen rendőrautó felbukkanása várható a hazai utakon, a rendőrség nyolc új Skoda Octaviát vet be pofátlan autósok ellen.

Hazánkban eddig viszonylag ritkán alkalmazott módszerrel vadászik a rendőrség a szabályszegő autósokra, a december óta tartó Pofátlan(TAN)ító akció a vártnál is sikeresebb, ezért bővítik a jelöletlen rendőrautó számát.

Nem csak a rendőrség berkein belül elégedettek az eredménnyel, hanem az autósok nagy része is egyetért a szabálytalankodó autósok megbírságolásával.

A Pofátlan(TAN)ító akció támogatottsága igen magas, ami bizonyosan az elkapásokról közzétett videóknak is köszönhető. Kezdetben csak Budapest utcáin figyelték az autósokat, és csupán két civil autót használtak, amik igen magas felderítési arányt értek el. A hirtelen felbukkanó rendőrautókat kamerával is felszerelik, aminek hála a szabályszegők szinte kivétel nélkül elismerik a felelősségüket, az internetezők pedig izgalmas videóikkal lesznek gazdagabbak, bár utóbbi kevésbé releváns.
Hirdetés
A tesztidőszak után már országos vadászatba kezdtek a rendőrök, illetve decemberben 12 új autót vásároltak „pofátlanítás” céljára, további húszat pedig némi technikai fejlesztés után fogtak hadra. Úgy tűnik, hogy bő harminc négykerekű sem elég, újabb nyolc civil autó csatlakozik a flottához. A Pofátlan(TAN)ító akció során eddig is számos Skoda Octavia robogott a renitensek után, így a rendőrség most is a cseh kompaktra szavazott. A kék és fehér színű Skodák mindegyikét kétliteres TSI motor mozgatja 190 lóerővel, a sebességváltást pedig DSG váltó intézi, a stabilitás és a jobb gyorsulás érdekében négykerékhajtással rendelték meg az új Skodákat. A flotta bővítése azt is jelenti, hogy a közúti ellenőrzéseket a rendőrség átsúlyozza a mozgó, rejtett jellegű ellenőrzési eljárásra. Az új szerzeményeket még felszerelik a szükséges eszközökkel, utána pedig a közutak biztonságosabbá tételén és a morál javításán dolgozhatnak, amire sajnos nagy szükség van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.02.08. at 16:48
  Permalink

  Egy közlekedési közösség nevében: 100 % – ig egyetértünk az intéz
  kedéssel, mivel más humánusabb módszerrel LEHETETLEN betar-
  tatni a közl. szabályokat, megy a lóerőharc,az erőfitogtatás, és abban a pillanatban ahogy egy járőrkocsi feltünik mindenki kezesbáránnyá változik ! Tudomásul kell venni hogy ameglévő ut-
  hálózat a XIX.század első felének megfelelő , minden évben kétszáz
  ezer gk. áll forgalomba…….nem csoda hogy anarchia van az utakon. És ehhez jön a negativ közlekedési kultúra!! Ugyhogy fessék csak vissza a RENDŐRSÉG feliratú kocsikat civillé, ha nem akarjuk látni az út mellett szaporodó sirköveket !

 • 2020.02.09. at 00:17
  Permalink

  Ezeknek a balfékeknek minek egy 190 lovas összkerekes autó automata váltóval?
  Szórják a pénzünket a semmire!
  Bőven megfelelő lett volna egy 150 lovas alap változat, azzal is el lehet látni egy ilyen feladatot.
  A hozzá nem értés és a pénzszórás általánosságban jellemző ezekre.

Vélemény, hozzászólás?