Új sportkocsin dolgozik a Nissan

Hamarosan nyugdíjba vonul a Nissan 370Z, átadva a stafétát a friss utódnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ötven évvel ezelőtt mutatták be a 240Z-t, melyet még számos sportkocsi követett, jelenleg a 370Z-nél van a staféta, ám már nem sokáig. A Nissan Z sorozatának története tovább íródhat, rövidesen ugyanis új modell öregbítheti a sportos Nissanok hírnevét.

Egy évtizede mutatkozott be utoljára új Nissan sportkocsi, ám most minden jel arra mutat, hogy nemsokára utódot kap az öregedő 370Z. Lesifotósok kapák lencsevégre a Nürburgringen köröző kupét, ami első ránézésre egy sima 370Z-nek tűnik, de néhány apró módosításból sejthető, hogy a lemezek alatt már a friss technika lapul. A mérnökök nagy hangsúlyt fektettek az optimális hűtésre, mivel módosítottak a lökhárító kialakításán, illetve néhány extra nyílást is kapott a műanyag elem.
Hirdetés
Az érkező típusról még semmi konkrét információ nincs, ám néhány pletyka már szárnya kapott. A 370Z utódja Z400 néven jöhet, de nem csak a Nissan kínálatában, hanem az Infiniti szalonokba is bekerülhet a modell a jelenleg futó Q60 utódjaként. Ez nem lenne teljesen meglepő húzás, mivel a Nissan 350Z az Infiniti G35 Coupe-val mutat rokonságot, a jelenleg is futó 370Z technikája pedig az Infiniti G37 Coupe alatt is megtalálható. A Z400-ként emlegetett típus orrába 3 literes V6-os kerülhet két turbófeltöltővel és 400 lóerő körüli teljesítménnyel. A friss modell csak minimális mértékben növekedne az elődjéhez képest, továbbá az összkerékhajtás megjelenése sem kizárt, de hamarosan több részletet is felfed a Nissan az új sportkocsiról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?