Új telematikai megoldást alkalmaznak

OmniExpress a Waberer’s kamionjaiban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Qualcomm telematikai megoldásokkal szereli fel a Waberer’s Csoport 2200 kamionját.

A Qualcomm Incorporated az OmniExpress® telematikai megoldással szerelik fel a Waberer’s teljes flottáját, 2200 magyar és román kamiont. A vállalat emellett a Qualcomm webes FleetVisor™ platformját használja majd a járműflotta felügyeletére.
A fedélzeti számítógépre integrált OmniExpress rendszert és a digitális tachográfot együtt használva a Waberer’s menetirányítói távolról ellenőrizhetik, hogy mi történik a gépjárművezetővel és a járművel. Az OmniExpress összegyűjti a kamion helyzetével, a gépjárművezető viselkedésével és az üzemanyag-felhasználással kapcsolatos legfontosabb adatokat és GPRS-hálózaton keresztül továbbítja az információt a Qualcomm hálózatfelügyeleti központjának, ahonnan a Waberer’s munkatársai a FleetVisor Services portálon keresztül elérhetik azokat. Az OmniExpress használatával a Waberer’s optimalizálhatja tevékenységét és javíthatja az ügyfelek kiszolgálását helyi információk átadásával. A rendszer nyomon követi az úton lévő szállítmányokat, ezáltal előre tervezhetővé válik a be- és kirakodás ideje, a szállítmány érkezési időpontja pedig pontosan előre jelezhető lesz.
A FleetVisor Services portál teljesen integrált módon működik a Waberer’s TMS (transportation management, fuvarszervezési) rendszerével és javítja a flottaüzemeltetés és a flottairányítás adminisztratív feladatainak hatékonyságát. Az irodai munkatársak napi szinten hozzájuthatnak a fuvarozási tevékenység hatékonyságával kapcsolatos adatokhoz, például ami a flottakihasználtságot, az üzemanyag-fogyasztást vagy a járművekre és gépjárművezetőkre vonatkozó költségeket illeti, de ugyanígy elérhetik a nemzetközileg szabályozott vezetési és munkaidőkhöz kapcsolódó információkat is. Ezek a fontos adatok grafikonok és táblázatok formájában állnak rendelkezésre, egyedi szűrésekkel érhetők el bármilyen időpontban, így a szállítás előre tervezhető és kalkulálható.
„Fontos volt, hogy olyan új partnert találjunk, aki képes alkalmazkodni európai terjeszkedésünkhöz és stratégiánkhoz. Az ajánlott szolgáltatások és a színvonalas tanácsadás egyaránt komoly szerepet játszott döntésünkben” – mondta Wáberer György, a Waberer’s Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója. „A Qualcomm csapata aktívan közreműködött a rendszer saját folyamatainkra és struktúráinkra való adaptálásában.”
„A Waberer’s stratégiai jelentőségű ügyfél, ami komoly segítség lesz abban, hogy a Qualcomm jelentősen terjeszkedhessen Kelet-Európában” – mondta Bill Karnazes, a Qualcomm Enterprise Services Europe ügyvezető igazgatója. „Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk Magyarország legnagyobb szállítmányozóját a Qualcomm OmniExpress flottafelügyeleti megoldás kiépítésével, és ezzel hozzásegíthetjük a gépjárműpark és a gépjárművezetői kapacitás hatékonyabb kihasználásához.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?