Új V6 és V8 – összefogással, a VW csúcsmodelljeinek

Az Audi és a Porsche együtt fejleszt új motorokat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A VW-konszern német elitmárkái összefogtak. Az Audi és a Porsche összeteszi, amije van: közösen fejleszt motorokat a cég luxusautóihoz.


Egyedül nem megy, tartja a szólás, és a Volkswagen is úgy gondolja, hogy német luxusmárkáinak is már éppen itt volt az ideje összefogni. Az Audi a nagy konszern másik menő német vállalatával, a Porschéval áll össze. Az együttműködés keretében egy teljesen új motorcsalád kifejlesztése van terveben, amit a két márkán túl a VW többi drága és erős kocsijában is alkalmaznának. A V6-os és V8-as motorok a brit Autocar birtokába jutott belsős információk szerint mind 90 fokos hengerszögűek, kamratérfogatuk egységesen 500 köbcentiméteres lesz.
Hirdetés

A lökettérfogat így a V6-osnál 3 liter, a V8-as esetében meg 4 liternek ígérkezik. A most használt V6 és V8 elrendezésű motorok nagy részét így kiváltanák az új konstrukciók. A feltöltést kipufogógáz hajtotta turbófeltöltőre bíznák, de idővel elektromos meghajtású csigákra cserélnék. A motorok felépítése lehetővé tesz bizonyos játékot, így lehet, hogy lesz egy kisebb lökettárfogatú, 2.5-ös V6-os alapmotor, ami ráadásul a jobb termikus hatásfokot lehetővé tevő Atkinson-ciklus szerint működne. A jövőben a KoVoMo (Konzern Vee Otto Motoren) néven emlegetett motorcsalád tagjai a Bentley és talán még a Lamborghini típusaiban is megjelenhetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?