Új V8-as biturbót mutatott be a Porsche

Erősebb és hatékonyabb V8-as Porschék érkeznek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Bécsi Motor Szimpóziumon rántotta le a leplet vadonatúj V8-asáról a Porsche, elsőként a Cayenne és a Panamera modellekben bőg majd fel.


Az új V8-as biturbó alapjául az a 3,0 literes V6-os szolgál, amelyet az Audi S4-ben is megtalálhatunk. A cég egyelőre nem közölte a lökettérfogatot, előzetes becslések alapján várhatóan 4,0 liter körül alakul majd. Az viszont már nem titok, hogy a hengerlekapcsolásos üzemmel négyhengeresként is működni tud majd a V8-as. Ez az üzemmód kizárólag kis terhelésnél, 900 és 3500 1/perces fordulatszám-tartományban működik majd, melynek köszönhetően 30 százalékkal is csökkenhet az üzemanyagfogyasztás.
Hirdetés

A mérnökök a tervezés során arra is odafigyeltek, hogy az új egység használható legyen mind első-, mind hátsókerékhajtás esetén. Ettől függően nyolcfokozatú automata vagy szintén nyolcgangos duplakuplugos váltó csatlakozhat majd hozzá. Teljesítmény szempontjából 549 lóerő és 770 Nm áll majd rendelkezésre. Annak ellenére, hogy erősebb a korábbi 4,8 literes V8-ashoz viszonyítva, a CO2 kibocsátást tovább sikerült csökkenteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?