Új változatot kap a Volkswagen T-Cross, a T-Roc és az ID.3 is!

2020-ban a Volkswagen folytatja SUV offenzíváját, alsó hangon 4 új modell érkezhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pár hónappal ezelőtt lehetett hallani, hogy a Volkswagen egy, a Range Rover Evoque Convertible-re rímelő nyitható tetős járgányt dobhat piacra T-Roc crossoveréből, ez lenne a T-Roc Convertible. De ez még csak a kezdet! Nézzük, mik érkeznek még!

Már nagyban tesztelik az ID.3 alapjaira épülő ID. Crozz-t, ami az MEB platformra épül. A Crozz a már látott ID.3-nál divatosabb szabadidő-autó lenne, egy igen pofás külsővel. Állítólag 2020-ban fog csak debütálni, 300 lóerő körüli teljesítménnyel, összkerékhajtással és 500 kilométeres hatótávolsággal. Ellenben az ID.3 már az idei évben elérhető lesz és hatalmas reményeket fűz hozzá a VW, hiszen ez lesz az első nagy sorozatszámban gyártott, alapjaitól teljesen elektromosnak tervezett autójuk.
Hirdetés
Folytatásként pedig egy harmadik változat is tesztelés alatt áll már, amely szintén az MEB platformot használja alapként, tehát teljesen elektromos, és szintén SUV. Ez pedig nem más, mint az ID. Roomzz. Ő lenne az ID. modellcsalád legnagyobb tagja, akár három üléssorral, illetve 302 lóerővel. Mindkét tengelyénél egy-egy elektromotor száll majd be a hajtásba, így mind a négy kerék hajtott lesz. Meglehetősen fejlett önvezető rendszerrel látják majd el, amit ID. Pilotnak keresztelnek el. Most pedig, hogy áttekintettük, mik várhatók elektromos fronton, térjünk rá ismét a benzines játékosokra! Ha már a T-Roc-ból csinálunk Convertible változatot, akkor a T-Cross-ból is kéne valamit - gondolhatták a Volkswagennél, így született meg a spanyol Motor.es információi szerint a T-Cross Coupe. Nevéből adódóan, csapott tetőívvel, kisebb változtatásokkal a karosszérián, illetve nagyobbakkal a lökhárítókon. Állítólag 2020 második felétől lenne kapható. Habár a fotó nem gyári, elég dögösen fest rajta a T-Cross Coupe. A sportosabb, divatosabb külső ugyanazokat az erőforrásokat kapja majd, mint a T-Cross. Tehát 1.0 és 1.5 TSI benzines motorokkal, illetve 1.6 TDI dízelmotorral várható. DSG vagy manuális váltóval, viszont kizárólag elsőkerék-hajtással. A SUV szegmens bővülése mellett azonban egy pár modell el is tűnik a Volkswagen kínálatából, mint például az igazán nagy múltra visszatekintő Beetle, amelynek nemrégiben állt le a gyártása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?