Új villanyfurgont mutatott be a Citroën

Akár 330 kilométert is megtehet egy feltöltéssel a Citroën villanyfurgonja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Stílusosan ë-Jumpy lett a Citroën villanyfurgonjnak a neve, ami természetesen a PSA közös platformjára épül.

Természetesen a Citroën furgonja is ugyanazon a gyártósoron készül, ahol a PSA csoportos testvérei, így csak néhány dizájnelemben különbözik tőlük külsőleg. A lemezek alatt pedig azonos a technika, azonban eddig csak az Opel mutatta meg a maga villanyfurgonját. A Citroën ë-Jumpy hajtásáról is 136 lóerős villanymotor gondoskodik, amelyhez 50 vagy 75 kWh-s akkupakk társulhat. A kisebbik változattal 230 kilométer a furgon hatótávolsága a nagyobb azonban lehetővé teszi 330 kilométer megfutását is.
Hirdetés
Háromféle karosszériaméretet kínál a francia márka. Az XS 4,6 méter hosszú, az M 4,95 méteres, az LX pedig 5,3 méteresre nőtt, az adatokban egyébként nincs semmi meglepetés, ugyanezekkel az értékekkel találkozunk a hagyományos hajtású változatokban is. A választási lehetőségeknek azonban ezzel még nincs vége. Terhelhetőségből is kétféle létezik. Az alap egy tonnát bír, a növelt teherbírású változat pedig 1275 kilogrammot, de az csak a kisebb akkupakkal érhető el. Töltési lehetőségből szintén többféle létezik. Háztartási hálózatból 8 vagy 16 A áramerősséggel tölthető a furgon, emellett 3,7-22 kW-os otthoni töltővel is (wallbox), amelyhez 32 A-es kábel jár, valamint gyorstöltésre is alkalmas az autó legfeljebb 100 kW teljesítménnyel. Manapság a mobiltelefonos alkalmazás is magától értetődik, amellyel ellenőrizhető a töltöttség szintje, illetve időzíthető is a töltés. Viszont az árát még nem hozták nyilvánosságra, csak annyit, hogy a magyar piacra 2021-ben érkezik meg.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?