Új villanyroller-megosztó szolgáltatás érkezett Budapestre

150 rollerrel indul a Trier Budapest meghódítására

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy német cég, a Trier a legújabb fejlesztésű, "TIER V" típusú e-rollerjeit hozza el a magyar fővárosba, amelyek kifejezetten az európai nagyvárosok útviszonyaira lettek optimalizálva. Vajon jó ez nekünk?

Először Budapesten a VIII., a IX. és a XI. kerület határain belül utazhatnak a felhasználók a TIER klímasemleges e-rollerjeivel. Ezt a területet elhagyva a jármű sebessége automatikusan 5 km/h-ra csökken, a rollerek kijelölt zónán túli parkolását pedig különdíj felszámolásával kívánják megelőzni. A TIER azonban további kerületekkel is tárgyalásokat folytat a működési terület bővítése érdekében. A szolgáltatást első alkalommal kipróbálók a BUDAPEST kóddal térítésmentesen juthatnak két feloldáshoz és egy 20 perces utazáshoz. A TIER használatához a mobilalkalmazás letöltését követően a felhasználó az appban elérhető térképen keresheti meg a hozzá legközelebb eső rollert, amelyet a kormányon található QR-kód beolvasásával tud aktiválni. Az utazás egy megfelelő parkolóhelyet keresve a kitámasztó lehajtásával, majd a TIER appban a „Használat befejezése” gomb megérintésével fejezhető be. A feloldási díj 250 Ft, a rollerezés percdíja pedig 50 Ft. A fizetés bankkártyával és PayPalon keresztül egyaránt lehetséges.
Hirdetés
A TIER V roller teljes modularitásának köszönhetően minden alkotóeleme cserélhető vagy javítható, így tulajdonképpen bármeddig használható. Széles, nagyméretű kerekei segítenek abban, hogy úthibák esetén, illetve keskeny utcákon is könnyen és biztonságosan irányítható legyen a biztonságot pedig olyan továbbfejlesztett megoldások szolgálják, mint a három, egymástól függetlenül működő fék, a stabil fogást biztosító kormány és a kifejezetten erős fényű lámpa. Az e-roller indexszel is fel van szerelve a 360 fokos láthatóság érdekében, s ennek köszönhetően a felhasználó biztonságosan jelezheti irányváltási szándékát. Természetesen az első és hátsó jelzőfények sem hiányoznak róla. A felhasználók kényelmét szolgálják az olyan további extrák, mint a széles fellépő és a vezetéknélküli telefontöltő. Ugyanakkor apró kerekeivel a budapesti utcákon érdemes vigyázni, a kátyúk könnyedén megfoghatják a kétkerekűt, aminek a vége könnyedén esés lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?