Újabb áremelés jön a kutakon, mindkét üzemanyag drágul

A szerdán érkező drágulás még nem a vége, valószínűleg további emelés jön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amikor jött a drágább üzemanyag híre, az első szerdát még megúsztuk, de azóta folyamatos az árak emelkedése. Holnaputántól ismét drágul mindkét üzemanyag, mutatjuk, hogy mennyivel.

Tovább folytatódik a hazai üzemanyagárak emelkedése szerdától. A benzin és a gázolaj literenkénti átlagára egyaránt 5-5 forinttal kerül majd többe, így 95-ös benzint átlagosan 437 forintért, gázolajat pedig átlagosan 441 forintért tankolhatunk majd. Ezzel az árváltozással az átlagárak már a 450 forintos szinthez közelednek, de sajnos ezzel még közel sem ér a végéhez az emelkedési hullám.
Hirdetés
Nemzetközi viszonylatban már a hó eleje óta emelkednek az árak, itthon szerencsére június második hetében volt némi stagnálás-csökkenés, de ennek már se híre, se hamva. A forint jól tartja magát a dollárhoz képest, de a Brent típusú olaj ára az egekben van, 69 dollárról néhány nap alatt már a 72 dolláros hordónkénti árat közelíti: 2019 májusa óta nem volt ilyen magas árszinten. Ezeket a trendeket figyelembe véve további emelkedésre számíthatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?