Újabb áremelés: kétszer annyit drágul a benzin, mint a gázolaj

Ahogyan az várható volt, továbbra is felfelé mennek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koronavírus-járvány enyhülésével nyitnak a gazdaságok, nő az üzemanyag-fogyasztás, továbbá a visszafogott termelés is felfelé tolja az árakat. Szerdán újabb áremelés érkezik a hazai töltőállomásokra.

Utoljára május 1-jén apadtak az üzemanyagárak, azóta bekövetkezett a drágulás, múlt héten a Brent ára 13 százalékkal nőtt annak hatására, hogy Kínából már pozitív gazdasági adatok következnek, azaz az elemzők bíztató gazdasági kilátásokat látnak. Hazánkban a május eleji mélypont óta 13 forinttal drágult a benzin, 4 forinttal a gázolaj. A Holtankoljak.hu értesülései szerint

most szerdán újabb drágulás következik: 8 forinttal nő a benzin, 4-gyel a gázolaj ára.

Hirdetés
A 95-ös átlagára literenkénti 309-312 forintra nő, a gázolajé 326-330 forintra változik. Már a szórással megadott átlagárakból is következik, hogy a töltőállomások között igen jelentős, akár 50 forintos árszórás is adódhat, főként az autópályák mentén kell magasabb literárakra számítani. Érdekes tendencia, hogy az autópályák mentén nyilván pont ezért csak végszükség esetén tankolnak az átlagautósok, a kisebb forgalomra pedig több töltőállomás is korlátozott nyitvatartással reagált, nem pedig a szerényebb "pályafelárral".
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?