Újabb autógyárat zár be a Honda

Most Dél-Amerikában fejeződik be a négykerekűek termelése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem úgy tűnik, hogy remekelnének a Honda eladásai, rövid időn belül három helyen is felhagynak az autógyártással.

Februárban számoltunk be róla, hogy a Swindonban működő Honda gyár 2021-ben fejezi be a termelést, de ugyanerre a sorsra jut a jelenleg Civicet gyártó törökországi üzem is, itt szintén 2021-ben állnak le végleg a szalagok. Úgy tűnik, hogy a leállási folyamat még nem ért a végéhez, ugyanis 2020-ban az argentínai üzem fejezi be a termelést, már ami a négykerekűket illeti, ugyanis motorkerékpárok továbbra is készülnek majd az üzemben. A Campanában működő egységben a kétkerekűek mellett a HR-V gyártása folyik, a tervek szerint az utolsó kis crossover 2020. május 31-én fogja elhagyni a gyáregységet.
Hirdetés
A Honda az autóipar gyors változásával indokolja a döntést, a japán gyártónak most kulcsfontosságú, hogy optimalizálja a globális gyártási- és elosztási folyamatait. Az argentin üzem a termelést 2006-ban kezdte meg kétkerekűekkel, majd 2011-ben kezdték meg az ötödik generációs Honda City gyártását, 2014-től pedig a jelenleg is futó HR-V készül az üzemben. A Honda ugyanakkor hozzátette, hogy a Hondák forgalmazása nem szűnik meg, illetve a márkaszerviz hálózat továbbra is elérhető lesz a dél-amerikai országban. Az üzem jelenleg 1000 főnek ad munkát, a dolgozók felének még nem tisztázott a jövője, jelenleg is folynak a tárgyalások a szakszervezetekkel. Argentínában augusztus 11-én tartottak elnöki előválasztást, melynek hatására a peso jelentősen gyengült, az argentin tőzsdén pedig pánik alakult ki, ám a Honda cáfolta, hogy a bizonytalan gazdasági helyzet miatt állítaná le a HR-V gyártását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?