Újabb buszsáv-razziát tartott a rendőrség

Voltak kifogások, ám röpködtek a bírságok a rendőrség akciója során

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly év végén volt már rá példa, e héten ismét összefogott buszsáv-ellenőrzést tartott a BKK, a FÖRI és a BRFK, az indokolatlan buszsáv-használókra vadásztak.

A Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) kötött stratégiai partnerség keretében a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal (FÖRI) együttműködve a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) e héten csütörtökön és pénteken (2021. február 18-án és február 19-én) a tavaly decemberihez hasonló ellenőrzést végzett, hogy kiszűrje a forgalomból a buszsávokat szabálytalanul használó autósokat.
Hirdetés
Az akció ideje alatt 81 sofőrrel szemben intézkedtek buszsáv jogosulatlan igénybevétele miatt. Más közlekedési jogsértések miatt további 30 esetben alkalmaztak helyszíni bírságot, 1 szabálysértési feljelentést tettek, 4 alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki. Az autóvezetők az alábbi kifogásokkal próbálkoztak - egyebek mellett, ám ezekkel sem tudták megúszni a bírságolást.
Hirdetés
„Nem találtam szabad parkolót a környéken.”
„Egy percre sem lehet megállni?”
„Csak beugrottam az üzletbe.”
„A nagymamámért jöttem.”
Hirdetés
Forrás: police.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.02.20. at 18:28
    Permalink

    Nagy szükség van ezekre a razziákra és nem csak ezekre. A civil pofátlantanítók nagyon jó ötlet volt.
    A balkáni mentalitást visszakell szorítani és csirájában elkell folytani.

Vélemény, hozzászólás?