Újabb csillagos kupé a láthatáron, ősszel jön a Mercedes C kupé

Kémfotó: már alig fedi álca az új Mercedes-Benz C-osztály kupét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az AMG után most a gyengébb Mercedes-Benz C-osztály kupét kapták lencsevégre a lesifotósok. Műszakilag a szedánra épül a kétajtós.

Utólag könnyű okosnak lenni, de a Mercedes kupéfronton egy kicsit talán eltaktikázta magát az elmúlt 5-6 évben. A CLK sorozat leváltása kicsit döcögősre sikerült. A Mercedes kisebb, azaz középkategóriás kupéi évtizedeken át a mai E osztály elődeinek rövidített padlóvázára épültek. Aztán rájöttek, olcsóbban is lehet csinos kupét és kabriót faragni a szedánokból, így a kilencvenes évektől a kisebb C-osztály adta az alapot, a nagyobb E a stílust, így létrejött a CLK. Így ment ez két generáción át, aztán az előző C és a még épp futó E megjelenésével változtattak. Megint egy rövidített E- ből lett kupé és kabrió, emiatt a kocsik kinézete egy kissé túl öregesre sikeredett. Ezt korrigálandó kihozták a most kifutó kupé C-t, amivel célzottan a sportosabb és fiatalabb vásárlók kegyeit keresték. A korábbi BMW 3-as kupé ellenfele mégsem lett osztatlan siker, a vevőknek nem annyira jött be a ma menő akár négyajtós kupék ívei helyett a kétajtós szögletes formája. A tavaly leleplezett S-osztály kupé után most az új C-n a sor, ami a fentiek miatt szakít közvetlen elődje vonásaival és feltehetőleg a lassan kifutó E-osztály kupéját is le fogja váltani. Ezzel a Mercedes rendet tett kínálatában, ha tehát a kedves vevőnek nem jön be az Audi A5 vagy a BMW 4-es, akkor a C kupé irányába kell tekintgetni.
Hirdetés
Az új C kupé a képek tanúsága szerint már szinte teljesen kész van, így a szeptemberi Frankfurti Autószalonon tartandó bemutatója előtt valószínűleg megnézhetjük gyári képeken is. A kinézte a C-n megismert formákból építkezik, de alacsonyabb a tetővonal, a még takart farrészen lesz a legtöbb újdonság. Motorjai a szedánból ismert erősebb darabok lesznek, az alap a 2,0 literes négyhengeres, turbós lesz, de elérhető lesz a 3,0 literes V6-os és a V8-as AMG is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?