Újabb drágulás jön az üzemanyagoknál

Szerda után pénteken is emelkednek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szerdai jelentős drágulást pénteken egy szerényebb mértékű, ám újfent a benzint és a dízelt is érintő követi.


Miután szerdán a megszokottnál jelentősebben nőttek az üzemanyagárak, pénteken már szinte fellélegzést okozhat, hogy a benzin árát "csak" 3, a dízelét 2 forinttal emeli a MOL - persze az áremelés sosem kellemes. Az újabb drágulással a 95-ös benzinnél 371, a gázolajnál 372 forintos átlagárat tapasztalhatunk majd.
Hirdetés

Szerdán a 95-ös benzin literenkénti átlagára 9, a gázolajé 8 forinttal nőtt. A tavaly szeptember és idén január között több mint 100 forinttal csökkent árak így még feljebb kúsztak, a benzin esetén már csaknem 50, a gázolajnál is mintegy 30 forintos többlet tapasztalható a januári bázisárhoz képest. Az egykori, a benzinnél 2012 áprilisában, a gázolajnál januárjában tapasztalt csúcsárak szerencsére még odébb vannak. Mivel azonban az egyes töltőállomások között nem ritka az akár literenkénti 30-40 forintos áreltérés sem, a drágább töltőállomásokon akár 400 forint feletti árakba is bele lehet futni. A szerdai jelentősebb drágulást követően a pénteki többlet már jelentéktelen lesz, még inkább a töltőállomások közötti differenciákhoz mérten.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 18:56
    Permalink

    Az a sanda gyanúm,hogy már készülnek arra az árcsökkenésre amit az iráni olaj piacra dobása fog generálni.
    Addig feltolják annyival az üa. árát amennyi árcsökkenés várható – ismerjük – felemelik az árat aztán a régi áron akcióznak.

Vélemény, hozzászólás?