Újabb elektromos autós rekordot döntött meg a Hyundai Kona

A dél-koreai elektromos autó jutott eddig a legmagasabbra, Guiness Rekordot is döntött

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olyan rekordot döntött meg a Hyundai elektromos autója, miről nem is tudtunk, hogy már valaki felállította. A legmagasabbra jutó elektromos autó címe így viszont már az övék.

Manapság már úgy tűnik, szinte bármivel rekordot lehet dönteni, de legalábbis pár elismerést biztosan be lehet zsebelni. A Hyundai-nak sem esik éppen nehezére mindenféle „különleges” sikerek elérésével reklámoznia a modelljeit. A teljesen elektromos - nem mellesleg márciustól már Csehországban is gyártott - Kona egy Guiness rekordot is megdöntött azzal, hogy minden eddiginél magasabbra, a tengerszint feletti 5731 méterre jutott. Ez 16 méterrel magasabb, mint a korábbi rekordnak számító 5715 méter. De vajon érdekel bárkit is a katalógust böngészve, hogy milyen magasra jutott az autó? Ha nem terepjáró, akkor nem valószínű.
Hirdetés
A rekord megdöntésére a tibeti Sawula hágón került sor 2020. január 8-án. A dolog egyetlen nehézségét az adta, hogy a környéken nem igazán van elektromos töltési lehetőség, így bár a Kona hatótávja akár 415 km is lehet, mobil töltőkkel kellett végigrakni az útvonalat, hogy sose fogyjon ki az elektronokból a villanyautó. Szerencsére nem kellett túl sokat a töltéssel vesződni, mivel a 64 kWh-s akkumulátorokat 54 perc alatt fel lehet tölteni 80%-ig és már lehet is haladni a következő töltő felé. A rekord megdöntését a Hyundai Motors indiai részlege szervezte, hogy ezzel is reklámozzák az elektromos crossovert az országban. S S Kim, a Hyundai Motor India vezérigazgatója elmondta, hogy nagyon büszkék az eredményre és hisznek benne, hogy a Kona az a modell, ami ledönti az elektromos autók övezte falakat Indiában és kifejezi, hogy a márka élen jár a technológiában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?